Prinţul Harry își va publica memoriile contra sumei de 20 de milioane de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 20.07.2021, 10:21
Prinţul Harry își va publica memoriile contra sumei de 20 de milioane de dolari

Prinţul Harry a semnat un acord pentru a-şi publica memoriile, a anunţat luni editura Penguin Random House.

Prințul Harry obține un avans de cel puțin 20 de milioane de dolari pentru a-și publica memoriile, cu aceeași editura care i-a publicat și pe Barack și Michelle Obama, contra sumei de 65 de milioane de dolari.

Conform publicației Page Six, Harry ar fi scris în secret în ultimul an volumul de memorii, pe care l-a vândut acum la Penguin Random House. În timp ce prințul renegat a declarat luni că va dona toate încasările obținute în urma vinderii cărții, în scopuri caritabile, încă nu a fost clar dacă va păstra avansul despre care se crede că este de cel puțin 20 de milioane de dolari, potrivit unor surse din editură.

Un alt detaliu interesant este faptul că J.R. Moehringer, „scriitorul din umbră”, care se va asigura ca volumul va fi unul pe gustul publicului, primește cel puțin 1 milion de dolari ca avans.

Editura a descris cartea ca pe o „expunere definitorie a experienţelor, aventurilor, pierderilor şi lecţiilor de viaţă care au ajutat la formarea lui”.

Prinţul Harry a caracterizat volumul ca fiind scris din perspectiva „omului care am devenit”, şi nu din cea a titlului regal pe care l-a primit la naştere. El a explicat în comunicatul de luni că este încântat să împărtăşească ceea ce a învăţat pe parcursul vieţii şi a promis că autobiografia va fi „o relatare la prima mână, exactă şi întru totul sinceră, a vieţii mele”.

„Am purtat multe pălării de-a lungul anilor, la propriu şi la figurat, şi sper ca, prin relatarea poveştii mele – suişurile şi coborâşurile, greşelile, lecţiile pe care le-am învăţat -, să pot ajuta să arăt că, indiferent de unde venim, avem mai multe în comun decât credem”, a spus ducele.

Cartea de memorii vine într-o perioadă în care prinţul Harry vorbeşte tot mai deschis despre viaţa sa privată. El şi soţia, Meghan Markle, au renunţat la rolurile de membri ai familiei regale anul trecut şi au lucrat de atunci la mai multe proiecte. Harry şi Meghan s-au mutat în California, unde au fondat Archewell, fundaţie caritabilă, au semnat un acord cu Netflix şi au creat, împreună cu Oprah Winfrey, un serial pentru Apple TV+ centrat pe sănătatea mintală.
Foto: Profimedia images