Prințul Harry, din nou declarații incendiare: viața regală, un mix între “Truman Show” și grădina zoologică

De: Loredana Toma / 14.05.2021, 14:31
Prințul Harry, din nou declarații incendiare: viața regală, un mix între “Truman Show” și grădina zoologică

Printul Harry încearcă să rupă lanțul obiceiurilor părintești din familia regală a Marii Britanii, respectiv să-și îngrijească și să-și educe copiii în mod diferit față de cum a fost el crescut.

Pe de altă parte, el nu și-a acuzat părinții, pe prințul moștenitor Charles și prințesa Diana, ci a acceptat că fiecare a făcut ceea ce a considerat mai bine, așa cum și el încearcă și își pună familia și sănătatea mintală pe primul plan, potrivit irishtimes.com. Într-un podcast de 90 de minute, “Armchair Expert”, al actorului Dax Shepard, printul Harry a descris viața regală ca fiind un mix între comedia “The Truman Show” și grădina zoologică. Prin intermediul podcast-ului, Harry și-a promovat, de altfel, noua serie Apple TV despre sănătatea mintală “The Me You Can’t See”, realizată în colaborare cu Oprah Winfrey și care va avea lansarea săptămâna viitoare.

Discutând despre copilăria sa, printul Harry a precizat: “Nu este vina nimănui și nu cred că ar trebui să învinovățim pe cineva anume, dar, când vine vorba despre părinți, pot spune că am experimentat o formă de suferință sau am suferit pentru că și tatăl meu ori părinții mei au suferit.  Eu voi face tot posibilul să nu transmit același lucru copiilor mei; de fapt vreau să întrerup acel ciclu. Există suficientă durere genetică ce este transmisă oricum, așadar noi, ca părinți, ar trebui să facem tot posibilul să fie bine și să ne spunem nouă înșine că, dacă nouă ni s-au întâmplat lucrurile într-un anume fel, asta nu înseamnă că trebui să se întâmple mai departe, în același fel”.

Totodată, Harry a menționat că, pe când avea 20 de ani, a înțeles că nu își dorește o “slujbă regală”, după ce a văzut prin ce a trecut mama sa, prințesa Diana. “Știu ce se întâmplă în spatele cortinelor, știu cum stau lucrurile în spatele statutului și al angajamentelor regale și nu vreau să fiu parte din asta”, a mai spus Harry.

Ducele de Sussex a început să meargă la psiholog în urma unei conversații cu soția sa, care a înțeles imediat că este nevoie de ajutor specializat. “Ea știa că sufăr, iar lucrurile pe care nu le puteam controla mă înfuriau groaznic, a spus prințul Harry. Terapia l-a ajutat să ajungă pe linia de plutire și a înțeles că, având o poziție socială privilegiată, ar putea să o folosească pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin, a mai explicat acesta.

Cât despre tatăl său, Harry a declarat că a înțeles că așa a învățat el de la părinți, la rândul lui, însă el va încerca să rupă cercul, motiv pentru care și-a mutat familia în SUA și o pune pe primul plan, alături de sănătatea lor  mintală. Pe de altă parte, soția sa, Meghan Markle, a menționat că “nu trebuie să fii prințesă pentru a avea o viață chiar mai bună decât cea a unei prințese”.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, i-au acordat un interviu exploziv lui Oprah Winfrey la începutul acestui an. Printre afirmațiile pe care le-au făcut în interviu, Harry și Meghan au susținut că un membru al familiei regale britanice a fost preocupat despre cât de închisă va fi pielea fiului lor, Archie.

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry și-a găsit job la un startup de coaching din Silicon Valley. Ce studii a făcut ducele de Sussex

Prințul Harry și Meghan Markle nu își vor relua angajamentele oficiale ca membri ai familiei regale

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, vor deveni din nou părinți

Foto: Profimedia Images