Prințul Harry și-a găsit job la un startup de coaching din Silicon Valley. Ce studii a făcut ducele de Sussex

De: Ana Obretin / 24.03.2021, 10:21
Prințul Harry și-a găsit job la un startup de coaching din Silicon Valley. Ce studii a făcut ducele de Sussex

Prințul Harry s-a angajat ca șef la un startup de coaching în valoare de un miliard de dolari din Silicon Valley, California. O traiectorie profesională neașteptată pentru fostul elev la prestigiosul colegiu britanic Eton, care nu a fost niciodată pasionat de studii. BetterUp este o companie care furnizează servicii de coaching profesional și consiliere privind sănătatea mintală, dar și de „învățare imersivă”, iar prințul Harry va fi responsabil de promovare, contra unui salariu consistent.

Aceasta este o oportunitate imensă pentru Harry, care nu a excelat niciodată ca elev. Timp de patru ani, el a studiat artă, istoria artei și geografie la Colegiul Eton, o instituție de învățământ de prestigiu, frecventată de mulți copii de capete încoronate. Dacă a excelat întotdeauna în sport, Harry a avut multe dificultăți în a se remarca în alte domenii, fiind considerat chiar „student slab”. După ce a absolvit cursurile colegiului Eton la vârsta de 18 ani, prințul Harry nu a urmat studii superioare, preferând să călătorească timp de un an în Australia și Argentina. La 36 de ani, ducele de Sussex nu are experiență în conducerea unor companii, pentru că, în cele din urmă, a urmat cursurile Academiei Militare Regale din Sandhurst, iar apoi s-a alăturat o perioadă trupelor britanice din Afganistan, ca ofițer, potrivit The Guardian.

Lipsa de experiență a prințului nu l-a speriat pe Alexi Robichaux, CEO al BetterUp, care a decis să aibă încredere în duce pentru a reprezenta compania sa evaluată la 1,7 miliarde de dolari. Prințul Harry nu va avea subalterni, dar va trebui să-și găsească locul printre echipele din San Francisco și să participe la evenimente în numele companiei, odată ce condițiile sanitare o vor permite.

Ducele de Sussex „va continua să facă munca pe care o desfășoară de mulți ani”, respectiv „să educe și să inspire comunitatea și să promoveze importanța prevenției în ceea ce privește sănătatea mintală”, a declarat Alexi Robichaux.

CITEȘTE ȘI: Meghan Markle a dezvăluit, la „Oprah”, că a avut gânduri sinucigașe; ducesa și prințul Harry așteaptă o fetiță

Prințul Harry, în interviul exploziv pentru Oprah: Mă temeam că istoria se va repeta

Spotify, criticată pentru contractul de zeci de milioane de euro semnat cu prințul Harry și Meghan Markle

Prințul Harry și Meghan Markle nu își vor relua angajamentele oficiale ca membri ai familiei regale

Foto: Profimedia Images