Regizorul danez Lars von Trier a fost diagnosticat cu maladia Parkinson

De: Ana Obretin / 09.08.2022, 10:16
Regizorul danez Lars von Trier a fost diagnosticat cu maladia Parkinson

Regizorul danez Lars von Trier, în vârstă de 66 de ani, a fost diagnosticat cu maladia Parkinson. Acesta este motivul pentru care el va face o promovare limitată pentru viitorul său serial TV supranatural „Kingdom Exodus”, a anunțat, luni, compania sa de producție.

Von Trier, numit adesea „enfant terrible” al cinematografiei contemporane, se simte bine psihic și este tratat pentru simptomele sale, a transmis compania de producție Zentropa într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI: Filme pe care unele celebrități nu le-au putut vedea până la capăt. Producția de la care Madonna a ieșit rușinată

„Kingdom Exodus” este a treia și ultima parte din serialul TV devenit cult „The Kingdom” al lui Von Trier din anii 1990. Serialul va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneția, la sfârșitul acestei luni, unde va fi prezentat ca o peliculă de cinci ore. Producția va fi lansată în cinci episoade pe platforma Viaplay și de radiodifuzorul danez DR la sfârșitul acestui an, potrivit Reuters.

„Boala înseamnă că Lars va lua parte la interviuri doar într-o măsură limitată, până la premiera de mai târziu în acest an”, a transmis Zentropa.

În 2011, Lars von Trier a fost interzis la Festivalul de Film de la Cannes, după ce a glumit că este nazist la o conferință de presă, pentru a-și promova „Melancholia”, un film neobișnuit despre un dezastru care amenință Terra, cu Kirsten Dunst și Charlotte Gainsbourg. Printre alte opere ale sale se numără filme cu grafică sexuală, precum „Antichrist” și „Nymphomaniac”, dar și „Dancer in the Dark”, cu cântăreața islandeză Bjork, pentru care a primit premiul Palme d’Or la Cannes, în 2000.

CITEȘTE ȘI: Actorul Michael J. Fox va primi un Oscar onorific anul acesta

Foto: Profimedia Images