“The Me You Can’t See”, o serie în care prințul Harry continuă ceea ce a început prințesa Diana

De: Loredana Toma / 23.05.2021, 09:29
“The Me You Can’t See”, o serie în care prințul Harry continuă ceea ce a început prințesa Diana

Seria documentară despre sănătatea mintală pe care prințul Harry și Oprah Winfrey au lansat-o săptămâna aceasta, pe Apple TV, este o poartă deschisă către acceptarea și vindecarea traumelor, înșiși realizatorii vorbind despre propriile experiențe, la fel cum a făcut-o prințesa Diana.

“The Me You Can’t See” este o emisiune în care atât vedete, cât și oameni obișnuiți sunt invitați să-și spună poveștile, să-și împartă experiențele traumatizante prin care au trecut, cu scopul de ajuta și inspira alte persoaneși, mai ales, pentru a le arăta că nu sunt singuri în aceste situații.

Într-o recenzie realizată de publicația The Hollywood Reporter se precizează că “este încurajator că un om membru al unei familii regale este parte din acest proiect. În plus, faptul că ambii prezentatori au trecut prin traume la rândul lor și vorbesc despre ele chiar în emisiune este un punct important pentru scopul seriei documentare”. 

Prințul Harry se deschide publicului cu aceeași sinceritate ca cea a prințesei Diana 

Prințul Harry calcă pe urmele mamei sale, prințesa Diana, punându-și faima și averea în slujba celor care nu au voce, în încercarea de a elimina preconcepții și a rupe bariere, prin sinceritate. El este auzit spunând “sunt cine sunt, am tot ceea ce am și, totuși, am trecut și eu prin asta”. 

Mama sa a vorbit deschis  cu presa despre tentativele ei de sinucidere, despre tulburările de alimentație și despre depresia postnatală de care a suferit și aceste subiecte au fost foarte bine primite de public. De altfel, armele sale cele mai puternice în lupta contra stigmatizării problemelor de sănătate mintală au fost chiar vulnerabilitatea pe care o arăta și deschiderea sa către oameni, iar Harry face acum același lucru, potrivit THR.

Pe lângă prințul Harry și Oprah, printre cei care au acordat interviuri pentru această producție se numără cântăreața Lady Gaga, jucătorul de baschet DeMar DeRozan și fiul lui Robin Williams, Zak Williams, precum și oameni obișnuiți cu diverse traume și dizabilități.

Prințul Harry a început, acum patru ani, să facă terapie și povestește cu sinceritate despre atacurile de panică și anxietatea severă provocate de moartea subită a mamei sale, pe când el avea 12 ani, precum și despre contextul familial care l-au afectat psihic semnificativ. Seria documentară mai atinge subiecte ca marginalizarea oamenilor din cauza culorii pielii, a etniei și a altor motive care încalcă orice lege a firii, se mai arată în recenzia THR.

CITEȘTE ȘI: Harry și-a găsit job la un startup de coaching din Silicon Valley. Ce studii a făcut ducele de Sussex

Lady Gaga a mărturisit că a rămas însărcinată în urma unui viol și a avut o cădere psihică

Meghan Markle a dezvăluit, la „Oprah”, că a avut gânduri sinucigașe; ducesa și Harry așteaptă o fetiță

Prințul Harry, în interviul exploziv pentru Oprah: Mă temeam că istoria se va repeta

Foto: Profimedia Images