Pro TV a fost lider de audiență cu meciul Italia – Țara Galilor

De: Ana Obretin / 21.06.2021, 12:48
Pro TV a fost lider de audiență cu meciul Italia - Țara Galilor

Pro TV a fost lider de audiență cu meciul Italia – Țara Galilor care a fost disputat duminică. Prima zi din ultima etapă a grupelor a început spectaculos cu două meciuri puternice și cu două victorii care au clarificat clasamentul final din grupa A. Fiecare zi va continua să contureze tabloul următoarei etape a competiției, dar și drumul către marea finală, de pe 11 iulie.

Cele două meciuri au început în paralel la ora 19.00, Italia întâlnind Țara Galilor, în direct pe PRO TV, iar, pe PRO X, Elveția a jucat contra Turciei. Italia a continuat seria perfectă și a reușit să învingă galezii cu 1-0 prin golul marcat de Pessina, în minutul 39, terminând grupa cu punctajul maxim. De cealaltă parte, Elveția a reușit un meci perfect, învingând cu 3-1 selecționata turcilor. Seferovic a deschis scorul în minutul 6, iar Shaqiri a reușit dubla în minutele 26 și 68. Kahveci a redus din diferență pentru turci, în minutul 62, însă golul nu a fost suficient pentru revenirea în joc.

În urma celor două meciuri, Italia s-a calificat de pe primul loc cu 9 puncte, iar Țara Galilor, de pe locul 2, cu 4 puncte. Elveția, ocupanta locului 3, așteaptă acum rezultatele celorlalte grupe pentru a vedea dacă ar putea reuși, în extremis, calificarea.

Victoria Italiei în fața Țării Galilor a fost lider de audiență, potrivit unui comunicat remis Apropo de Pro TV. Disputa a înregistrat 7,1 puncte de rating și 26,1% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce televiziunea de pe poziția secundă avea 4 puncte de rating și 14,8% share. La nivelul publicului cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, din mediul urban, în intervalul orar 19:01 – 20:51, PRO TV a condus topul televiziunilor, cu 4,8 puncte de audiență și 21,9% cotă de piață, în timp ce televiziunea de pe locul 2 avea 4,5 puncte de rating și 20,7% share.

Luni, de la ora 19:00, echipele din grupa C pornesc bătălia calificării. Pe PRO TV, Ucraina va întâlni Austria, iar, pe PRO X, Macedonia de Nord va lupta contra echipei Țărilor de Jos, deja calificată. Grupa B își începe spectacolul de la ora 22:00. Rusia întâlnește Danemarca, în direct, pe PRO TV, iar Finlanda va juca contra Belgiei, pe PRO X.

CITEȘTE ȘI: DJ Martin Garrix, Bono și The Edge au lansat imnul Euro 2020

Cotele pentru câștigarea Euro 2020

Foto: Pro TV