Rami Malek se alătură distribuției lungmetrajului lui Christopher Nolan, ”Oppenheimer”

De: Nicoleta Lepădatu / 10.12.2021, 07:00
Rami Malek se alătură distribuției lungmetrajului lui Christopher Nolan, ”Oppenheimer”

Christopher Nolan adaugă mai multe vedete dramei sale despre evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, „Oppenheimer”.

Câștigătorul premiului Oscar Rami Malek, nominalizata la Oscar Florence Pugh și regizorul „Uncut Gems” Benny Safdie s-au alăturat unei distribuții care îi include deja pe Robert Downey Jr., Matt Damon, Cillian Murphy și Emily Blunt.

Filmul, cu povestea sa atât de comercială despre dezvoltarea bombei atomice, reprezintă un risc artistic și financiar pentru Christopher Nolan și Universal Studios. Are un buget de 100 de milioane de dolari, iar dramele pentru adulți nu s-au descurcat prea bine la box office în ultimul timp, chiar și cele cu vedete importante precum „King Richard” cu Will Smith sau „Ultimul duel” cu Matt Damon.

Dar Nolan are de obicei o înțelegere ascuțită a ceea ce își dorește publicul, transformând thrillerele întortocheate precum „Inception” în blockbuster și realizând, cu ajutorul criticilor și al publicului o altă epopee a celui de-al Doilea Război Mondial, „Dunkirk”. Probabil ar trebui remarcat, totuși, că „Dunkirk” are un final mult mai înălțător decât potențialul armaghedon provocat de Robert Oppenheimer și descoperirea unei modalități de a transforma reacțiile nucleare într-o armă devastatoare.

Malek a jucat recent rolul personajului negativ în James Bond „No Time to Die”, Pugh a preluat ștafeta de la Scarlett Johansson în „Black Widow” de la Marvel, iar Safdie a avut un rol secundar în „Licorice Pizza” al lui Paul Thomas Anderson.

Filmul lui Nolan se bazează pe romanul câștigător al Premiului Pulitzer „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” de Kai Bird și Martin J. Sherwin. Murphy va juca în rolul lui Oppenheimer, cu Malek un om de știință, Pugh în rolul lui Jean Tatlock, membră a Partidului Comunist care are o poveste de dragoste cu Oppenheimer, iar Safdie în rolul lui Edward Teller, un fizician implicat în Proiectul Manhattan.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Robert Downey Jr. şi Matt Damon vor juca în lungmetrajul lui Christopher Nolan, ”Oppenheimer”

 

Tags: