Robert Downey Jr. şi Matt Damon vor juca în lungmetrajul lui Christopher Nolan, ”Oppenheimer”

De: Nicoleta Lepădatu / 03.11.2021, 07:45
Robert Downey Jr. şi Matt Damon vor juca în lungmetrajul lui Christopher Nolan, ”Oppenheimer”

Matt Damon și Robert Downey Jr. vor juca în lungmetrajul lui Christopher Nolan, ”Oppenheimer”, o dramă despre dezvoltarea bombei atomice.

Nu se ştie pe cine vor interpreta cei doi actori în film. Pelicula se pregăteşte pentru o distribuţie de staruri, care îi include pe Cillian Murphy în rolul J. Robert Oppenheimer, precum şi pe Emily Blunt care este în discuţii pentru a o interpreta pe soţia lui Oppenheimer.

”Oppenheimer” ar urma să intre în cinematografe din 21 iulie 2023. Nolan va scrie scenariul, bazat pe cartea premiată cu Pulitzer „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” de Kai Bird şi Martin J. Sherwin. Producţia va începe în 2022. Universal Pictures va distribui „Oppenheimer”, care are un buget de 100 de milioane de dolari.

Nolan se află în spatele unor producţii precum ”The Dark Knight”, ”Inception” şi ”Tenet”, având o relaţie de 20 de ani cu studioul Warner Bros.

Downey Jr. și-a luat recent rămas bun de la rolul lui Iron Man în filmul cu super-eroi  Disney și Marvel, ”Avengers: Endgame”, care a doborât aproape fiecare record de box office din istorie. Ultimele roluri cinematografice ale lui Mat Damon au fost în lungmetrajul lui Tom McCarthy ”Stillwater” și în drama de epocă a lui Ridley Scott ”The Last Duel”, pe care le-a scris împreună cu Ben Affleck și Nicole Holofcener.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Christopher Nolan va face pentru Universal un film despre dezvoltarea bombei atomice

Cillian Murphy va juca rolul „părintelui bombei atomice” în noul film al lui Christopher Nolan