Regizorul Brett Morgen lucrează la un film despre David Bowie bazat pe mii de ore de filmări necunoscute publicului

De: Nicoleta Lepădatu / 19.11.2021, 07:05
Regizorul Brett Morgen lucrează la un film despre David Bowie bazat pe mii de ore de filmări necunoscute publicului

Brett Morgen, regizorul din spatele „Kurt Cobain: Montage of Heck”, „Jane” și „The Kid Stays in the Picture”, finalizează un proiect top-secret despre David Bowie, bazat pe mii de ore de filmări rare ale muzicianului, cea mai mare parte dintre ele necunoscute publicului, conform publicației Variety.

Morgen a lucrat la filmul despre Bowie, pentru care nu a fost dezvăluit un titlu oficial, în ultimii patru ani. O sursă apropiată producției o descrie în mod criptic ca „nici documentar, nici biografie, ci o experiență cinematografică captivantă construită, parțial, pe mii de ore de material nemaivăzut până acum”.

Aceleași surse spun că filmările live ale concertelor joacă un rol central în film și că Brett Morgen are în plan o lansare IMAX. Cineastul joacă o mulțime de roluri în acest proiect, el realizând montajul, scenariul și producția, pe lângă regie.

O premieră la Festivalului de Film de la Sundance 2022, la sfârșitul lunii ianuarie ar putea fi o variantă de lansare. Festivalul Park City – care va avea o prezență fizică semnificativă în acest an, după ce pandemia a forțat evenimentul din 2021 să devină în mare parte virtual – are loc imediat după aniversarea de șase ani de la moartea lui Bowie, pe 10 ianuarie 2016.

Producătorul de lungă durată al muzicianului, Tony Visconti, girează filmul, fiind producător muzical. Între timp, echipa de sunet premiată din spatele „Bohemian Rhapsody” mixează proiectul. Cei care se ocupă de această parte sunt câștigătorul Oscarului Paul Massey și David Giammarco („Ford v Ferrari”), în timp ce echipa de design de sunet îi include pe John Warhurst și Nina Hartstone, ambii câștigători ai premiilor Oscar pentru filmul biografic Freddie Mercury.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Un album al lui David Bowie care nu a fost lansat oficial în timpul vieţii acestuia va fi scos pe piaţă cu o zi înainte de data la care cântăreţul ar fi împlinit 75 de ani