Revocarea dreptului la avort în SUA: Liderul trupei Green Day renunță la cetățenia americană

De: Ana Obretin / 27.06.2022, 17:07
Revocarea dreptului la avort în SUA: Liderul trupei Green Day renunță la cetățenia americană

Liderul trupei Green Day, Billie Joe Armstrong, a decis să renunțe la cetățenia americană, ca reacție la decizia Curții Supreme a Statelor Unite de a revoca dreptul la avort.

Aflat ]n mijlocul turneului Hella Mega, alături de Fall Out Boy și Weezer, liderul grupului Green Day a reacționat, în weekend, la decizia Curții Supreme de a revoca dreptul la avort în Statele Unite, garantat până la momentul respectiv de legea federală Roe. vs. Wade.

CITEȘTE ȘI: Avort în cinema: 7 filme de (re)vizionat (VIDEO)

Pe scena de la London Stadium, cântărețul a spus că intenționează să renunțe la cetățenia sa americană și să se mute în Marea Britanie. „Sunt prea multe tâmpenii în lume ca să mă întorc în această țară nenorocită. Nu glumesc, veți auzi multe despre mine în următoarele zile”, a spus el mulțimii înainte de a scanda „F*ck America”.

Ploaie de reacții din partea stelelor americane

De la decizia luată de Curtea Supremă, mulți artiști s-au mobilizat pentru a denunța această revocare. Mulți, precum Taylor Swift, Olivia Rodrigo și Phoebe Bridgers, au folosit rețelele de socializare online sau scena pentru a-și face publică poziția, scrie BFMTV.

Alții, precum Lizzo și Rage Against the Machine au anunțat donații semnificative pentru organizațiile care se ocupă cu planificarea familială.

Legea Roe v. Wade, care din 1973, a garantat dreptul femeilor americane la avort, a fost revocată pe 24 iunie, majoritatea judecătorilor considerând-o astăzi „total nefondată”. Prin urmare, fiecare stat este în prezent liber să o interzică.

Guvernatorii din California, Oregon și Washington au anunțat deja o inițiativă comună pentru a garanta accesul la avort. Dar mai multe state, după Missouri, care a anunțat pe 24 iunie că este „primul” care interzice avortul, au luat deja aceeași decizie. 

CITEȘTE ȘI: Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

TOP 5: Continuări de filme populare care nu ar fi trebuit făcute. Chiar avem nevoie de 6 „Singur acasă”?

Foto: Profimedia Images