Ronnie Spector, solista grupului The Ronettes („Be My Baby”), a murit la vârsta de 78 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 13.01.2022, 08:45
Ronnie Spector, solista grupului The Ronettes („Be My Baby”), a murit la vârsta de 78 de ani

Ronnie Spector, a cărei voce specială a făcut furori în hiturile grupului de fete The Ronettes de la începutul anilor ’60, a murit miercuri de cancer. Avea 78 de ani.

„Iubitul nostru înger pământesc, Ronnie, a părăsit în mod pașnic această lume astăzi, după o scurtă luptă cu cancerul. Era cu familia și în brațele soțului ei, Jonathan”, conform unei declarații de pe site-ul oficial al lui Ronnie Spector. „Ronnie și-a trăit viața cu o sclipire în ochi, o atitudine curajoasă, un simț al umorului ieșit din comun și cu zâmbetul pe buze. Era plină de dragoste și recunoştinţă. Vocea ei veselă, natura jucăușă și prezența magică vor trăi în toți cei care au cunoscut-o, au auzit-o sau au văzut-o.”

Născută în 1943, în Manhattan, pe numele Veronica Yvette Bennett, ea a adevenit cunoscută în 1964, în timp ce cânta împreună cu sora mai mare şi cu o verişoară.

Grupul a atras atenţia producătorilor în timp ce cânta în cluburile din New York. În 1968, Veronica s-a căsătorit cu Phil Spector, producător şi pionier al tehnicii de înregistrare „wall of sound”. Relaţia lor a fost tumultuoasă. Au fost căsătoriţi şase ani, înainte de divorţ, timp în care au adoptat trei copii.

Sub coordonarea lui grupul a înregistrat melodiile de succes „Be My Baby” şi „Baby I Love You”. Phil Spector a murit în închisoare, în 2021, în timp ce ispăşea o condamnare pentru omor.

Singurul album al grupului, „Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica”, a fost lansat în 1964, la Philles Records. El include piese precum „Chapel of Love”, „I Wonder” şi o versiune a melodiei „What’d I Say” a lui Ray Charles. Cinci dintre cele 12 cântece au ajuns în topurile Billboard.

„Be My Baby” a fost folosit pe coloana sonoră a mai multor filme, între care „Dirty Dancing” şi „Mean Streets” (1973, r. Martin Scorsese).

The Ronettes a deschis concerte pentru importante trupe rock, ca The Rolling Stones şi The Yardbirds. În 1966, The Beatles le-a ales pe cele trei să li se alăture în turneul american. The Ronettes a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2007.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Bob Saget, vedeta serialului „Full House”, a murit la 65 de ani

Legendarul actor Sidney Poitier a murit, la 94 de ani

Legendara Betty White a murit. Actrița ar fi împlinit 100 de ani pe 17 ianuarie