Rooney Mara va juca în filmul biografic al celebrei Audrey Hepburn regizat de Luca Guadagnino

De: Nicoleta Lepădatu / 07.01.2022, 07:34
Rooney Mara va juca în filmul biografic al celebrei Audrey Hepburn regizat de Luca Guadagnino

Actrița Rooney Mara urmează să joace și să producă un film biografic al legendarei actrițe câștigătoare de Oscar Audrey Hepburn, care va fi regizat de autorul „Call Me By Your Name” Luca Guadagnino, conform publicației The Hollywood Reporter.

Proiectul de prestigiu va fi realizat de către Apple, o altă mutare de succes pentru studioul de film al gigantului tehnologic. Michael Mitnick („The Staggering Girl”, „The Current War”) este cel care va scrie scenariul. Nu au fost încă dezvăluite detalii despre intrigă și ce va conține, mai precis, filmul.

Actrița britanică născută în Belgia, Audrey Hepburn a jucat în filme emblematice precum „Breakfast at Tiffany’s”, „My Fair Lady”, „Funny Face”, „Sabrina” și „Roman Holiday”. În total, a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță de cinci ori, câștigând în 1953 pentru „Roman Holiday”.

Influența și cariera lui Audrey Hepburn s-au extins dincolo de actorie, ea fiind un fashion icon influent și muza designerului francez Hubert de Givenchy și și-a dedicat o mare parte din viață activităților caritabile. Ea s-a retras efectiv din actorie la începutul anilor 1980, concentrându-se în schimb pe proiecte umanitare și devenind strâns asociată cu UNICEF. Actrița a murit în Elveția în 1993, la vârsta de 63 de ani.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Rooney Mara ar putea fi Maria Magdalena într-un film biografic

Audrey Hepburn, protagonista unui serial bazat pe scrierile fiului ei Luca Dotti

Audrey Hepburn, cea mai frumoasă femeie din ultimii 50 de ani

Scenariul remake-ului “Breakfast at Tiffany’s”, subiectul unui proces de 20 de milioane de dolari