Ryan Reynolds va primi premiul Cinematecii Americane pe 2022

De: Ana Obretin / 27.04.2022, 10:10
Ryan Reynolds va primi premiul Cinematecii Americane pe 2022

Actorul Ryan Reynolds va primi premiul Cinematecii Americane, aflat, anul acesta, la cea de-a 36-a ediție.

Ceremonia va avea loc pe 17 noiembrie, la Hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, Los Angeles.

CITEȘTE ȘI: Shawn Levy va regiza „Deadpool 3” cu Ryan Reynolds în rolul principal

Netflix a anunțat lista producțiilor originale pentru 2022 (VIDEO)

„Ryan Reynolds este un Renaissance Man 2.0 pentru vremurile noastre”, a spus președintele consiliului de administrație al Cinematecii Americane, Rick Nicita, într-o declarație emisă marți și citată de Variety. „Este actor, antreprenor, scriitor, artist de stand up comedy, producător și inovator creativ pe ecran și în afara lui. Cel mai important pentru noi, el este un adevărat star de film modern. A atins culmile celebrității în filmele difuzate pe toate platformele, în toate genurile, de la comedii la drame până la filme de acțiune sau combinații ale tuturor celor trei. Filmele sale populare sunt prea numeroase pentru a le evidenția, dar cel mai recent a atins noi niveluri fără precedent de entuziasm al publicului cu ‘Deadpool’, ‘The Adam Project’ și ‘Red Notice’. Cinemateca Americană se alătură pentru a-l sărbători pe Ryan Reynolds ca cel de-al 36-lea beneficiar al premiului său”, se arată în același comunicat.

Reynolds și-a lansat cariera în 1991, cu sitcomul „Two Guys, a Girl and a Pizza Place”. A ajuns să devină un star în box office, cu filme precum „The Proposal”, „Mississippi Grind” și „Free Guy”. El este proprietarul Aviation Gin, Mint Mobile și Wrexham Football Club, pe lângă faptul că este directorul de creație al MNTN și cofondator al Maximum Effort Productions.

Din 1986, Cinemateca Americană premiază o personalitate din industrie pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea artei filmului. Printre laureații din anii anteriori se numără Scarlett Johannsson, în 2021, Spike Lee, Charlize Theron, Bradley Cooper, Reese Witherspoon, Julia Roberts, Denzel Washington, Nicole Kidman, Ron Howard, Steven Spielberg, Eddie Murphy, Bette Midler, Martin Scorsese și Robin Williams.

CITEȘTE ȘI: Mary J. Blige va primi un premiu de excelență la Billboard Music Awards 2022

Foto: Profimedia Images