Sean Penn se află pe teritoriul Ucrainei şi filmează un documentar despre invazia Rusiei

De: Nicoleta Lepădatu / 25.02.2022, 08:49
Sean Penn se află pe teritoriul Ucrainei şi filmează un documentar despre invazia Rusiei

Sean Penn se află la sol în Ucraina și filmează un documentar despre invazia Rusiei, a confirmat Vice Studios pentru publicația Variety. Actorul premiat cu Oscar a apărut joi la un briefing de presă în capitala Ucrainei, Kiev, unde a ascultat oficialii guvernamentali vorbind despre criză.

Sean Penn a vizitat ultima dată Ucraina în noiembrie 2021 şi a început pregătirile pentru documentarul său vizitând armata.

Fotografii din călătoria lui Penn în luna noiembrie au fost publicate atunci de serviciul de presă de la Operaţiunea forţelor comune ucrainene.

„Sean Penn a vizitat Biroul Preşedintelui şi a vorbit cu viceprim-ministrul Irina Vereschuk, precum şi cu jurnalişti locali şi membri ai armatei ucrainene” de când a sosit în Ucraina în această săptămână, a scris presa.

„Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se petrec în prezent în Ucraina și pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră. Sean Penn este printre cei care susţin Ucraina fiind în Ucraina astăzi. Ţara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstraţie de curaj şi onestitate”, se arată într-o declaraţie a Biroului Preşedintelui, emisă  prin intermediul ambasadei Ucrainei.

Penn s-a aflat în centrul multor operaţiuni anti-război şi umanitare de-a lungul anilor. Documentarul „Citizen Penn” pentru Discovery Plus din 2020 a expus lupta actorului pentru a înfiinţa organizaţia non-profit Community Organizated Relief Effort, cunoscută şi sub numele de CORE, ca răspuns la cutremurele din Haiti din 2010. CORE a desfăşurat, de asemenea, echipe pentru a ajuta cu teste Covid-19 şi vaccinuri.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: Sean Penn, despre temerile privind colaborarea cu fiica sa la filmul „Flag Day” (FOTO)