„Spider-Man: No Way Home” revine pe primul loc în box office-ul nord-american

De: Nicoleta Lepădatu / 24.01.2022, 11:55
„Spider-Man: No Way Home” revine pe primul loc în box office-ul nord-american

După patru weekenduri consecutive pe primul loc în box office-ul nord-american și un weekend pe locul al doilea, „Spider-Man: No Way Home”, filmul care a avut cele mai mari încasări la nivel mondial în 2021 – 4,469 miliarde de dolari – revine pe primul loc în clasament, cu încasări de 14,1 milioane de dolari.

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, care îi reunește pe regizorul Jon Watts și pe starul Tom Holland, este produs de Sony Columbia Pictures, care controlează drepturile pentru Spider-Man, și de Marvel Studios, al Disney. Lungmetrajul combină trei generații de filme cu Omul-Păianjen și îi include pe actorii care au interpretat anterior personajele negative în franciză: Willem Dafoe („Omul Păianjen” din 2002), Alfred Molina („Omul Păianjen 2” din 2004) și Jamie Foxx („The Amazing Spider-Man 2” din 2014). De asemenea, în film joacă Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jon Favreau și Benedict Wong.

Pe locul al doilea în box office-ul nord american coboară ocupantul locului întâi de săptămâna trecută, “Scream”, continuarea celei mai de succes francize horror și un omagiu adus geniului lui Wes Craven, cu încasări de 12,4 milioane de dolari.

La 25 de ani după ce o serie de crime brutale au șocat liniștitul oraș Woodsboro, un nou criminal îmbracă masca Ghostface și începe să atace un grup de adolescenți pentru a reînvia secrete groaznice din trecutul orașului.

Cel de-al cincilea film al seriei “Scream”, în regia lui Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett, după un scenariu semnat de James Vanderbilt și Guy Busick este bazat pe personajele create de cunoscutul Kevin Williamson. “Scream” este produs de William Sherak, James Vanderbilt și Paul Neinstein.

Din distribuție fac parte  Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar, cu Courteney Cox, David Arquette și Neve Campbell. Producătorii executivi sunt Kevin Williamson, Chad Villella, Gary Barber, Peter Oillataguerre, Ron Lynch, Cathy Konrad și Marianne Maddalena.

Pe locul al treilea în box office-ul nord-american de weekend coboară animația „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2”, cu încasări de 5,7 milioane de dolari.

Optimistul koala Buster Moon și tovarășii săi artiști se pregătesc să lanseze cea mai uimitoare extravaganță de până acum. Există totuși o problemă: trebuie să-l convingă pe cel mai retras star rock din lume – căruia îi dă voce legenda rock Bono, aflat acum la debutul său în filmele de animație – să li se alăture.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în America de Nord este completat de „Redeeming Love”, cu încasări de 3,7 milioane de dolari, The King’s Man: Începutul/ The King’s Man”,  cu încasări de 1,77 de milioane de dolari, „„355 ”— un thriller de spionaj ce reunește o echipă de actrițe formidabile, cu încasări de 1,6 milioane de dolari, „American Underdog”, cu 1,22 milioane de dolari, „The King’s Daughter” (750.000 de dolari), „West Side Story” (698.000 de dolari) și „Licorice Pizza” (683.357 de dolari).

CITEȘTE ȘI: „355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema

Foto: Profimedia Images