„Squid Game”: 8 lucruri pe care nu le știai despre celebrul serial

De: Nicoleta Lepădatu / 31.01.2022, 18:52
„Squid Game”: 8 lucruri pe care nu le știai despre celebrul serial

„Squid Game” este, fără urmă de îndoială, un fenomen. Apărut de niciunde, serialul coreean a devenit peste noapte un succes imens, cu șanse bune să devină cea mai vizionată producție Neflix din toate timpurile. Streamerul a anunța deja că va exista și un al doilea sezon, dar până atunci am strâns pentru tine câteva lucruri pe care, cel mai probabil, nu le știai despre producția- fenomen.

„Squid Game”: serialul a avut inițial un alt nume

Netflix a anunțat planurile pentru serial în septembrie 2019, iar acesta a fost numit inițial „Round Six”. Aceasta a fost prima colaborare a regizorului, producătorului și scenaristului Hwang Dong-hyuk cu o companie internațională de divertisment.

Hwang Dong-hyuk a început să scrie scenariul pentru „Squid Game” în urmă cu mai bine de zece ani

Hwang a început să lucreze la scenariu în 2008 și a terminat prima schiță a acestuia în 2009. Scriitorului și regizorului i-a luat aproape șase luni să scrie primele două episoade.

El a declarat pentru Radio Times că la acea vreme povestea era „neobișnuită și violentă” și se temea că oamenii o vor găsi prea abstractă pentru a fi comercializată și a găsi un public mai larg.

Hwang a spus că s-a luptat și cu finanțarea și casting-ul până când Netflix a preluat-o, aproximativ un deceniu mai târziu.

„Dar după aproximativ 12 ani, lumea s-a schimbat într-un loc în care poveștile de supraviețuire atât de ciudate și violente sunt de fapt binevenite”, a spus el pentru The Korea Times.

„Squid Game” a fost inițial gândit să fie un film

Creatorul „Squid Game” a spus într-un interviu că proiectul a fost creat inițial ca un lungmetraj.

Acest lucru nu este prea surprinzător, având în vedere backgroundul de film al lui Hwang. A scris și regizat filme de succes majore precum „Silenced” și „The Fortress”. De asemenea, a fost scenarist și regizor al comediei muzicale „Miss Granny”, care este considerată în general unul dintre cele mai de succes filme coreene din toate timpurile.

Hwang a mai spus că filmul original nu îl avea pe detectivul de poliție Jun-ho.

În plus, Ji-yeong, femeia care s-a sacrificat pentru Sae-byeok, a fost creată inițial ca un personaj masculin. Hwang a declarat că a schimbat genul lui Ji-yeong pentru că „o legătură între femei avea mai mult sens”.

Păpușa uriașă din primul episod există și poate fi vizitată

Păpușa supradimensionată ciudată din primul episod al serialului este reală și poate fi găsită în comitatul Jincheon, o zonă rurală aflată la aproximativ trei ore la nord de Seul.

Se pare că păpușa a fost împrumutată pentru filmarea „Squid Game” și apoi a fost returnată. Potrivit Koreaboo, păpușa păzește intrarea unui muzeu.

Numărul de telefon din primul episod al serialului este și el real

Concurenții se implică în joc apelând numărul de opt cifre de pe cărți de vizită misterioase.

Din păcate, numărul de telefon este real și aparține unui bărbat care a spus că primește aproximativ 4.000 de apeluri pe zi. Un candidat la președinția din Coreea de Sud s-a oferit să cumpere numărul de la el.

Una dintre provocările din serial este acum un trend pe  TikTok

Provocarea cu bomboane dalgona, un tip de caramel de tip fagure, i-a inspirat pe TikTokeri să-și creeze propria versiune.

Bomboanele sunt formate din două ingrediente simple — zahăr și bicarbonat de sodiu — dar adevărata provocare este să mănânci în jurul imaginii imprimate pe ele, fără a le rupe.

„Echipa de producție și cu mine am glumit că serialul nostru a dat naștere unei nebunii dalgona, cum a făcut „Kingdom” de la Netflix cu gatul – o pălărie tradițională coreeană – dar sunt uimit că s-a întâmplat într-adevăr”, a spus regizorul pentru publicația The Korea Times.

„Squid Game” folosește un reportaj din viața reală în ultimul episod

Hwang a declarat pentru Sunday Times că a vrut să evidențieze realitatea pentru familiile coreene cât mai mult posibil în timpul serialului – așa că, în timpul ultimului episod, el folosește un reportaj din viața reală.

O prezentatoare de știri spune în episod: „În această țară datoria gospodăriilor este în creștere, depășind media globală. Este cea mai mare creștere din lume, în afară de China, din cauza ridicării restricțiilor guvernamentale privind împrumuturile financiare”.

Hwang a spus că această realitate datează de acum câțiva ani și, din cauza coronavirusului, datoria este acum „în creștere”.

Rolul din „Squid Game” reprezintă debutul în actorie al lui Jung Ho-yeon

Hoțul de buzunare nord-coreean Kang Sae-byeok a fost primul rol al lui Jung.

Anterior ea fost model, a participat la cel de-al patrulea sezon al „Korea’s Next Top Model” și apăruse pe coperta revistei Vogue.

De la apariția ei în serial, Jung Ho-yeon a câștigat milioane de fani pe conturile de social media și este acum cea mai urmărită actriță coreeană.

Creatorul „Squid Game” Hwang a spus că vizionând caseta de audiție a lui Jung „a simțit ca a fost un dar trimis de la Dumnezeu”.

„Ho-Yeon arăta exact ca Sae-byeok pe care îl căutam”, a spus el.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Netflix confirmă sezonul al doilea al seriei „Squid Game” și debutul unui nou “univers”

 

 

 

 

 

 

Tags: