Steven Spielberg va realiza un lungmetraj original despre personajul Frank Bullitt, interpretat de Steve McQueen în 1968

De: Nicoleta Lepădatu / 27.02.2022, 10:32
Steven Spielberg va realiza un lungmetraj original despre personajul Frank Bullitt, interpretat de Steve McQueen în 1968

Steven Spielberg dezvoltă un lungmetraj original bazat pe personajul Frank Bullitt, polițistul din San Francisco interpretat pentru prima dată de Steve McQueen în thrillerul „Bullitt” din 1968.

Josh Singer („The Post”, „Spotlight”) urmează să scrie scenariul, alături de o colaboratoare obișnuită a lui Steven Spielberg, Kristie Macosko Krieger, care va produce împreună cu regizorul. Fiul lui McQueen, Chad McQueen, și nepoata Molly McQueen, sunt producători executivi după un proces îndelungat de negocieri cu familia McQueen pentru drepturile asupra personajului.

Warner Bros., care a lansat în 1968 „Bullitt”, va fi și studioul pentru noul film al lui Spielberg, care nu este un remake, ci o poveste originală despre personaj, probabil rolul emblematic al lui Steve McQueen.

Filmul „Bullitt” din 1968 este bazat pe romanul din 1963 „Mute Witness”, ce urmăreşte investigaţia lui Bullitt despre moartea unui informator al mafiei pe care a fost desemnat să-l protejeze.

Regizat de Peter Yates („Breaking Away”), „Bullitt” prezintă una dintre cele mai memorabile urmăriri cu maşini din istoria filmului, cu McQueen la volanul unui Ford Mustang modificat.

Filmul a câştigat premiul Oscar pentru montaj şi a fost nominalizat și la categoria „cel mai bun sunet”.

Filmul lui Spilberg nu are încă gata scenariul, aşa că acesta nu va fi următoarea producţie a regizorului după „The Fabelmans”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Steven Spielberg a încheiat un parteneriat cu Netflix