David Lynch s-a alăturat distribuției viitoarei drame a lui Steven Spielberg „The Fabelmans”

De: Ana Obretin / 05.02.2022, 11:30
David Lynch s-a alăturat distribuției viitoarei drame a lui Steven Spielberg „The Fabelmans”

David Lynch s-a alăturat distribuției viitoarei drame a lui Steven Spielberg „The Fabelmans”. Rolul său rămâne însă un secret bine păzit.

„The Fabelmans” va marca prima colaborare dintre Lynch și Spielberg, ambii reputați cineaști care au devenit cunoscuți în anii 1970. Lynch a lansat o serie de filme devenite celebre de-a lungul carierei sale de regizor, atragând aprecieri pentru producții ca „Mulholland Drive”, „Eraserhead”, „Blue Velvet”, „The Straight Story” și „Lost Highway”. Drama sa istorică din 1980 „The Elephant Man” a primit opt ​​nominalizări la Oscar, inclusiv una pentru regia lui Lynch, în timp ce filmul său polițist „Wild at Heart” a câștigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din 1990. Lynch a primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun regizor pentru „Blue Velvet” și „Mulholland Drive”. Cel mai recent film al  său, „Inland Empire”, a fost lansat în 2006, fiind lăudat de critici, scrie Variety.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

Top 10 cele mai bune filme adaptate după jocuri video

Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Lynch este, de asemenea, una dintre mințile din spatele serialului de televiziune „Twin Peaks”, pe care l-a creat împreună cu Mark Frost. Lynch a regizat șase episoade din seria cu două sezoane în anii 1990, precum și filmul prequel din 1992 „Twin Peaks: Fire Walk With Me”. În 2017, Lynch s-a întors la „Twin Peaks”, regândind o serie de continuare cu 18 episoade pentru Showtime.

Dincolo de regie, David Lynch a fost și actor, cu alegeri interesante

El l-a jucat pe agentul FBI Gordon Cole în continuările „Twin Peaks” și a avut roluri în „Louie” și „The Cleveland Show”, „Lucky”.

Spielberg este în prezent pe prima pagină a ziarelor cu remake-ul său „West Side Story”, dar și în postproducție cu „The Fabelmans”. Universal Pictures a stabilit o dată de lansare pentru toamna acestui an. În timp ce detaliile intrigii rămân secrete, „The Fabelmans” este descris ca un proiect semi-autobiografic, inspirat din perioada în care Spielberg a crescut în Arizona.

Lynch se alătură unei distribuții care îi include pe Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano, Julia Butters, Gabriel LaBelle. Williams și Dano joacă personaje inspirate de părinții lui Spielberg, în timp ce rolul lui Rogen ar fi influențat de unchiul regizorului.

Spielberg a scris scenariul împreună cu colaboratorul său frecvent Tony Kushner, marcând primul scenariu al regizorului după filmul „A.I./ inteligență artificială”. Perechea a făcut echipă recent pentru „West Side Story”, cu colaborări anterioare printre care se numără „Munich” din 2005 și „Lincoln” din 2012. Spielberg și Kushner sunt, de asemenea, producătorii filmului, alături de Kristie Macosko Krieger.

CITEȘTE ȘI: Steven Spielberg a încheiat un parteneriat cu Netflix

Foto: Profimedia Images