Stromae anunță primul album din ultimii nouă ani, „Multitude”

De: Ana Obretin / 10.12.2021, 14:06
Stromae anunță primul album din ultimii nouă ani,

Artistul belgian Stromae a anunțat lansarea celui de-al treilea album de studio al său, „Multitude”, la nouă ani de la materialul discografic anterior.

Anunțul urmează single-ului său din octombrie, „Santé”, prima piesă nouă lansată de cântărețul și compozitorul belgian – pe numele real Paul Van Haver – în ultimii trei ani.

Piesa- un omagiu adus celor angajați în industria serviciilor – va apărea pe „Multitude”, alături de alte 10 cântece noi.

CITEȘTE ȘI: Rolling Stone: Top 10 albume muzicale ale anului 2021; Surpriza de pe primul loc

Cel mai recent album lansat de Stromae a fost „Racine Carrée”, din 2013, care – la fel ca debutul său, „Cheese”, din 2010 – a intrat direct pe primul loc atât în ​​versiunea flamandă, cât și în cea valonă a topului belgian Ultratop 200 Albums. A primit 12 discuri de platină în Belgia și patru de diamant în Franța. Albumul a fost urmat de un single intitulat „Meltdown” – cu Lorde, Pusha T, Q-Tip și Haim -, inclus pe coloana sonoră pentru „The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”. Ulterior, Stromae a lansat două single-uri independente: „Repetto X Mosaert”, în 2017, și „Defiler”, în 2018.

„Multitude” va fi lansat pe 4 martie 2022, prin Darkroom/Interscope, potrivit NME.

În ultimii ani, Van Haver s-a angajat în mai multe proiecte separate de propria sa muzică, inclusiv o serie de colecții-capsulă cu brandul său creativ Mosaert. De asemenea, a colaborat cu vedete precum Dua Lipa și Coldplay, regizând videoclipul artistei pentru piesa „IDGAF” și contribuind vocal la single-ul din 2019 „Arabesque” al trupei britanice.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Sziget din Ungaria revine în 2022, după două ediții anulate

Foto: Profimedia Images