„Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, rămâne lider în box office-ul nord-american

De: Ana Obretin / 06.06.2022, 09:54
„Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, rămâne lider în box office-ul nord-american

Lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, rămâne pe prima poziție în box office-ul nord-american, în al doilea weekend de la lansare. 

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai frumoase filme despre muzică, din anii 2000 (Video)

Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Filmul, produs de Paramount și Skydance, a avut încasări de 86 de milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit Reuters. Săptămâna trecută, „Top Gun: Maverick” a devenit debutul cu cele mai mari încasări din cariera de 40 de ani a lui Tom Cruise și, totodată, primul său film care a depășit 100 de milioane de dolari în weekendul lansării. Anterior, recordul a fost deținut de „War of the Worlds”, cu 64 de milioane de dolari în weekendul de lansare, în 2005.

Continuarea filmului „Top Gun” din 1986 a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde a fost întâmpinată cu recenzii foarte bune. În „Top Gun: Maverick”, de Joseph Kosinski, personajul lui Tom Cruise trebuie să antreneze un nou grup de aviatori pentru o misiune crucială. Distribuția îi include pe Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer, care a jucat rolul lui Iceman în primul „Top Gun”.

Primele trei poziții din box office-ul nord american de weekend au rămas neschimbate față de săptămâna trecută

Astfel, „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” s-a menținut pe poziția a doua, cu încasări de 9,3 milioane de dolari.

Iar producția Disney „The Bob’s Burgers Movie”, bazată pe o emisiune TV animată de lungă durată, a reușit încasări de 4,5 milioane de dolari în al doilea weekend pe marile ecrane nord-americane.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: animația „The Bad Guys” (3,33 de milioane de dolari) „Downton Abbey: A New Era” (2,99 de milioane de dolari), „Everything Everywhere All at Once”, de Dan Kwan și Daniel Scheinert (2 milioane de dolari), premiera indiană „Vikram” (1,77 de milioane de dolari), „Sonic the Hedgehog 2”, cu Idris Elba  în rolul lui Knuckles, care a avut încasări de 1,72 de milioane de dolari, „The Lost City” (1,37 de milioane de dolari) și de horrorul „Crimes of the future”, de David Cronenberg (1,1 milioane de dolari).

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images