Tori Amos va lansa luna viitoare un nou album de studio care se va numi „Ocean to Ocean”

De: Nicoleta Lepădatu / 21.09.2021, 11:38
Tori Amos va lansa luna viitoare un nou album de studio care se va numi „Ocean to Ocean”

Tori Amos va lansa un nou album de studio numit „Ocean to Ocean” pe 29 octombrie 2021, cu Decca Records, a anunțat compania luni dimineață. Descris ca „un disc emoțional”, noul album are pandemia și atacul asupra Capitolului ca subiecte principale, ducând la „o întoarcere la genul de introspecție caracteristic albumul ei de debut din 1992, „Little Earthquakes ”.

Tori Amos a spus: „Este un album despre pierderile voastre şi despre cum le faceţi faţă. Din fericire, când ai trăit suficient de mult, poţi recunoaşte că nu te simţi mama care voiai să fii, soţia, artistul care voiai să fii. Am descoperit că, pentru a schimba asta, trebuie să scrii de unde te afli. Mă aflam în propriul iad, aşa că mi-am spus «Deci, de aici scrii – ai mai făcut-o»”.

„Toţi am avut momente care ne-au putut dărâma”, a continuat ea. „Acest disc stă cu voi acolo unde vă aflaţi, mai ales dacă sunteţi într-un loc al pierderii. Sunt fascinată când cineva trece printr-o tragedie şi de modul în care depăşeşte durerea. Acolo e aurul. Când cineva chiar se află în punctul acela, gândindu-se «Sunt terminat», cum ajungi la persoana aceea? Uneori nu e vorba despre o pastilă sau două shot-uri de tequila. Este vorba despre a sta în mizerie împreună. O să ne întâlnim în mizerie”, a mai spus ea.

În luna iulie a acestui an, Tori Amos a anunţat un turneu european pentru 2022 şi un nou album, fără a dat detalii despre acesta. Seria de concerte este programată să debuteze la Berlin, pe 16 februarie, şi cuprinde show-uri în Polonia, Austria, Elveţia, Italia, Franţa, Olanda, Danemarca, Norvegia, Belgia, Marea Britanie şi Irlanda.

Cel mai recent album al lui Tori Amos este „Native Invader”, apărut în 2017.

Mai recent, în mai 2020, ea a lansat cartea de memorii „Resistance”, care explorează cele trei decenii de carieră muzicală a ei.

Myra Ellen Amos, născută pe 22 august 1963, în Carolina de Nord, este cântăreaţă, pianistă şi compozitoare. A fost liderul formaţiei Y Kant Tori Read, în anii 1980. A debutat solo cu albumul „Little Earthquakes”, în 1992, şi este recunoscută pentru piese precum „Crucify”, „Cornflake Girl”, „Caught a Lite Sneeze” şi „Hey Jupiter”.

Nominalizată de opt ori la premiile Grammy, Tori Amos a fost inclusă în 2012 în North Carolina Music Hall of Fame. Cunoscută pentru proiectele sale umanitare, ea este co-fondator al RAINN, organizaţie care luptă împotriva abuzurilor sexuale. Artista a concertat de două ori la Bucureşti, în 2007 şi 2014.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Alicia Keys a lansat trailerul documentarului despre ea, „Noted: Alicia Keys The Untold Stories”

„Billie Jean” este prima piesă a lui Michael Jackson care depășește pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Will Smith: “Gata cu brioșele de la miezul nopții, urmează fitness pe YouTube”

Tags: