Trupa Foo Fighters va primi trofeul Global Icon, la gala MTV Video Music Awards

De: Nicoleta Lepădatu / 20.08.2021, 15:11
Trupa Foo Fighters va primi trofeul Global Icon, la gala MTV Video Music Awards

Trupa rock americană Foo Fighters va fi recompensată cu trofeul Global Icon la gala MTV Video Music Awards care va avea loc pe 12 septembrie, la New York, conform publicației Hollywood Reporter.

Este pentru prima dată când acest trofeu este acordat la MTV VMA. El este oferit în semn de recunoaştere a carierei unui artist sau trupe cu impact şi succes la nivel global. Premiul, într-o altă formă, a fost iniţial prezentat în cadrul Europe Music Awards, eveniment al reţelei de televiziune, iar între cei care l-au primit se numără Queen, Eminem şi Whitney Houston.

Foo Fighters, care urmează să urce pe scena ceremoniei de la Barclays Center, a primit trei nominalizări la ediţia din acest an pentru „Shame Shame”, la categoriile cel mai bun videoclip rock, cea mai bună coregrafie şi cea mai bună imagine.

Foo Fighters – trupă formată din Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear și Rami Jaffee – a fost o prezență familiară la VMA de-a lungul anilor, începând cu primele lor nominalizări pentru „Big Me”, în 1996 (inclusiv o nominalizare pentru videoclipul anului și o victorie pentru cel mai bun videoclip al unui grup), împreună cu o victorie în 2011 pentru cel mai bun videoclip rock pentru „Walk”. Au cântat și la galele din 1997 și 2007.

Anul acesta, pe scena galei vor cânta şi Lil Nas X, Lorde, Machine Gun Kelly, Olivia Rodrigo şi Camila Cabello.
Foto: Profimedia Images
Tags: