Trupa Il Volo revine în România pentru un concert în cadrul turneului „Il Volo Sings Morricone”

De: Ana Obretin / 22.12.2021, 14:00
Trupa Il Volo revine în România pentru un concert în cadrul turneului

Celebrul grup pop-opera Il Volo a inclus România în programul noului turneu mondial „Il Volo Sings Morricone”. Admiratorii celor trei tenori italieni din țara noastră se vor putea bucura de un concert care va avea loc pe 16 iulie 2022, la Sala Palatului din București.

Turneul, care va include peste 100 de concerte în întreaga lume, începând din luna martie a anului viitor, poartă numele celui mai recent album al trioului, lansat la începutul lunii noiembrie a acestui an. Este un omagiu adus maestrului Ennio Morricone, unul dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Programul concertului, susținut cu orchestră simfonică, va cuprinde atât melodiile de pe noul album, interpretări ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone, cât și piesele care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului.

Biletele vor fi puse în vânzare joi și vor putea fi achiziționate începând cu ora 10:00 din rețeaua Eventim.ro, la prețuri cuprinse între 145 lei și 440 lei, în funcție de categoria de loc.

Albumul „Il Volo Sings Morricone” conține 14 melodii celebre din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei Il Volo în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate, la numai un an de la moartea sa.

Il Volo a colaborat la noul album cu artișt ca David Garrett și 2Cellos

Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble au lucrat mai multe luni pentru conceptul muzical, iar pentru înregistrările finale au colaborat cu artiști de anvergură precum, violonistul David Garrett pentru piesa „La Califfa”, violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos în „Se”, trompetistul Chris Botti în „Come Sail Away” și flautistul Andrea Griminelli în „Nella fantasia”, de asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota, orchestră care a performat alături de Ennio Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării acesteia.

Piesa „The colors of love”, de pe același album, scrisă pentru cei trei tenori de Andrea Morricone, fiul lui Ennio, este o melodie care vorbește despre singurătatea din vremea pandemiei de Covid-19, despre zgomotul constant al ambulanțelor – „un sunet îndepărtat”, despre dificultatea de a reacționa în timp ce privești uimit lumea de la o fereastră și, în sfârșit, despre sentimentul de libertate pe care îl simți atunci când totul se termină și îți poți îmbrățișa din nou persoana iubită.

Albumul conține și piesa „The Ecstasy of Gold”, extrasă de pe coloana sonoră a filmului „The good, the ugly, the bad”, însoțită pentru prima dată de un text, scris tot de fiul său, Andrea Morricone.

CITEȘTE ȘI: Hooverphonic susține trei concerte în România anul viitor

Sting va concerta la Cluj-Napoca anul viitor, pe 15 martie

Foto: Eventim