TVR lansează campania pro-vaccinare „Sănătate, România!”

De: Ana Obretin / 27.07.2021, 15:18
TVR lansează campania pro-vaccinare „Sănătate, România!”

TVR lansează, săptămâna aceasta, campania pro-vaccinare „Sănătate, România!”, care se va întinde pe parcursul a 50 de zile.

Astfel, de luni până vineri, într-o serie de fillere difuzate la TVR 1 după Telejurnalul orei 20.00, Liana Stanciu va invita medici, teologi şi alți specialişti, pentru a răspunde întrebărilor publicului larg. Românii din afara graniţelor ţării vor putea urmări campania la TVR Internaţional, de luni până vineri, de la 23.30.

Dr. Miljana Grbic – reprezentant Organizatia Mondială a Sănătății, dr. Valeriu Gheorghiţă – Medic primar Boli Infecţioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Conf. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, Prof. dr. Cristian Băicuş, șeful Secţiei Medicale II Spitalul Clinic Colentina și Cătălin Ţucureanu – cercetător științific în imunologie și vaccinologie, Institutul Cantacuzino, sunt doar câțiva dintre specialiștii care vor răspunde întrebărilor legate de virusul care a declanșat pandemia de Covid 19.

„Se spun atâtea în spațiul public, sunt atâți “specialiști” în Coronavirus, încât este nevoie de discernământ și timp pentru a afla ce e corect și cu adevărat important. La „Sănătate, România!” căutăm cele mai clare răspunsuri la cele mai complicate și controversate întrebări. Ne bazăm pe specialiști și pe experiența lor pentru a lua, informați, cea mai bună decizie, în aceste vremuri complicate”, declară Liana Stanciu, gazda campaniei TVR.

Chiar dacă, în acest moment, rata infectărilor cu COVID 19 este redusă, pericolul nu a trecut. Perspectiva infectărilor cu noua tulpină indiană a virusului ţine lumea medicală mondială în alertă. În acest context, în acord cu misiunea sa publică, Televiziunea Română aduce în fața telespectatorilor o campanie de conştientizare prin demitizarea teoriilor lansate în spaţiul public de persoane mai mult sau mai puţin avizate, potrivit unui comunicat remis Apropo de TVR.

Invitații Lianei Stanciu vor aduce răspunsuri pertinente, funadamentate științific, pentru a demonta miturile vehiculate în spațiul virtual pe toată perioada pandemiei și pentru a le asigura telespectatorilor o informare corectă în ceea ce privește virusul care provoacă maladia Covid-19.

CITEȘTE ȘI: Sean Penn cere tuturor membrilor echipei seriei „Gaslit” să se vaccineze; în caz contrar, nu se întoarce la filmări

Eric Clapton refuză să cânte în locuri unde se cere dovada vaccinării anti-COVID

Foto: TVR