Un film despre viața mamei lui Tupac Shakur, membră a Panterelor Negre, este în dezvoltare

De: Ana Obretin / 22.02.2022, 11:47
Un film despre viața mamei lui Tupac Shakur, membră a Panterelor Negre, este în dezvoltare

Un film despre viața mamei lui Tupac Shakur, Afeni Shakur, membră a Partidului Panterelor Negre, este în dezvoltare, cu titlul „Peace, Love & Respect; the Afeni Shakur/Panther 21”.

Filmul va urmări doi ani cruciali din viața ei lui Afeni Shakur, între 1969 și 1971, și implicarea ei în Partidul Panterelor Negre. Afeni, care a murit în 2016, a fost un membru marcant al organizației. Ea s-a alăturat partidului în 1968 și a fost arestată ca parte a grupului „Panther 21”, trimis în judecată sub acuzarea că a organizat atacuri cu bombă la New York, înainte de a fi achitat.

CITEȘTE ȘI: Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone și Sid Vicious

Automobilul BMW în care a fost împușcat Tupac Shakur, de vânzare. Care este prețul mașinii

Mătușa lui Tupac, pe lista celor mai căutați teroriști

Noul film va fi produs executiv de Jasmine Guy și Jamal Joseph, în timp ce Dina LaPolt este producător. Filmul a primit și sprijinul familiei Shakur.

Evenimentele prezentate în film au avut loc înainte de nașterea lui Tupac, în 1971, și va include și flashback-uri despre anii de tinerețe ai lui Afeni. Descriind-o pe Afeni drept „o femeie puternică” pentru că s-a reprezentat în proces, LaPolt a explicat, potrivit Variety: „Când a început procesul, eliberată pe cauțiune fiind, Afeni era însărcinată. Doi dintre membrii Panterelor au fugit, judecătorul s-a speriat și Afeni a fost băgată din nou la închisoare. Era însărcinată în cinci luni [cu Tupac, n.r.] și a declanșat o mișcare pentru a primi un pahar de lapte pentru copilul ei nenăscut. Avea multă încredere în sine și acesta este filmul nostru – începe cu ziua în care a fost arestată”.

Ea a explicat, de asemenea, că femeile din centrul Partidului Panterele Negre au fost, până în prezent, în mare măsură nereprezentate în mass-media, adăugând: „Programele de mic dejun gratuit, facilitățile medicale, buletinul informativ, informații despre accesul la educație – de asta s-au ocupat femeile”.

CITEȘTE ȘI: Snoop Dogg a cumpărat Death Row Records, casa de discuri care i-a lansat cariera

Foto: Profimedia Images