Un scenariu de Michelangelo Antonioni vechi de peste 45 de ani va ajunge pe marile ecrane

De: Ana Obretin / 03.03.2021, 16:12
Un scenariu de Michelangelo Antonioni vechi de peste 45 de ani va ajunge pe marile ecrane

Un scenariu scris de legendarul regizor italian Michelangelo Antonioni, pe care intenționa să îl filmeze în anii 1970, va ajunge în sfârșit pe marile ecrane, după mai mult de 45 de ani.

“Technically Sweet” a fost scris când cineastul italian era în culmea gloriei și urma să îl filmeze între lungmetrajele „Punctul Zabriskie” și „Pasagerul”.

Cu o acțiune amplasată în Sardinia și jungla Amazonului, „Technically Sweet” va fi realizat de companiile de producție Gullane din Brazilia și Similar din Italia.

Antonioni a renunțat în cele din urmă să filmeze „Technically Sweet” în anii 1980, încredințându-l asistentului său de regie Jirges Ristum, care a murit însă înainte ca producția să debuteze. Acum pelicula va fi regizată de fiul lui Ristum, André Ristum (“My Country”, “The Other Side of Paradise”). Enrica Antonioni, văduva regizorului, va fi producător asociat.

Antonioni a petrecut doi ani între „Zabriskie Point” (1970) și „The Passenger” (1975) încercând să aducă pe marele ecran scenariul „Technically Sweet”, despre un jurnalist care suferă o criză existențială într-o vacanță.

„Relația complexă cu o fată enigmatică, afinitățile cu un student la antropologie, o serie de evenimente îl fac să se desprindă din ce în ce mai mult de viața pe care a avut-o până în acel moment”, este sinopsisul. Jurnalistul ajunge să se lanseze într-o aventură în jungla amazoniană care îi va defini viața, potrivit Variety.

„A fost dureros pentru el să fie nevoit să abandoneze producția. În acel moment, viziunea sa era prea avansată și, din punct de vedere tehnic, nu și-ar fi putut transpune ideile privind regia pe marele ecran ”, a spus Enrica Antonioni. Această viziune, în special relația dintre natură și civilizație, este un element puternic în film și este o problemă a cărei importanță s-a amplificat de atunci, a observat André Ristum.

Pe urmele lui Antonioni (1912 – 2007), filmul va fi turnat în Sardinia, Italia, și jungla amazoniană a Braziliei, în 2023. Enrica Antonioni i-a înmânat manuscrisul original lui Ristum, cu numeroase adnotări privind personajele. „Filosofia mea, atunci când aduc scenariul în conformitate cu vremurile actuale, este ‘Ce ar fi gândit Antonioni'”, a declarat Ristum pentru Variety.

Michelangelo Antonioni a fost de două ori nominalizat la premiile Oscar pentru filmul cult „Blow-Up” și a primit un premiu onorific din partea Academiei americane.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune 10 filme care nu au fost realizate niciodată   

Un film „pierdut” al lui Stanley Kubrick va ajunge pe marile ecrane 

Foto: Profimedia Images