Un set de NFT-uri, lansat luna viitoare, la a 55-a aniversare a lui Kurt Cobain

De: Ana Obretin / 23.01.2022, 09:43
Un set de NFT-uri, lansat luna viitoare, la a 55-a aniversare a lui Kurt Cobain

Un set de NFT-uri Nirvana va fi lansat luna viitoare, pentru a marca ceea ce ar fi fost a 55-a aniversare a lui Kurt Cobain.

Setul va fi lansat pe 20 februarie și va fi creat din fotografii care nu au mai fost văzute anterior, realizate la unul dintre concertele trupei, din 6 octombrie 1991, la șase zile după lansarea „Nevermind”. Setul NFT va fi compus din 28 de fotografii realizate de Faith West și va fi vândut prin Pop Legendz.

CITEȘTE ȘI: Foștii membri Nirvana au înregistrat „muzică frumoasă”, dar pe care n-o vor lansa niciodată

O piesă în stilul Nirvana produsă de inteligența artificială sună “deranjant de realist”

Cum a câștigat iubita lui Elon Musk 6 milioane de dolari în 20 de minute cu NFT-uri

Delia, primul artist din România care lansează un NFT

Prețul pieselor digitale începe de la 99 de dolari și ajunge la 250.000 de dolari. Fanii pot achiziționa copii ale imaginilor fie în alb-negru, fie în culori spălate cu acid sau opere de artă create din trei dintre fotografii. Vor fi disponibile 100 de copii ale NFT-urilor, potrivit NME. Cele mai scumpe creații sunt patru NFT-uri unice în formă GIF, realizate din 10 imagini inedite. Încasările din licitație vor merge către organizația non-profit LGBTQ+ The Trevor Project și Grid Alternatives, care își propune să combată efectele negative ale schimbările climatice și ale inegalității veniturilor.

Kurt Cobain s-a sinucis în 1994. Artistul avea 27 de ani.

Nirvana lui Kurt Cobain este subiectul unui proces pentru „exploatare sexuală”

Între timp, bărbatul care a fost fotografiat pe când era bebeluș pentru coperta albumului „Nevermind” a intentat un nou proces împotriva trupei Nirvana după ce un altul a fost respins de un judecător. La începutul lunii ianuarie, o instanță din Los Angeles a respins procesul bărbatului, care susține că grupul de rock grunge Nirvana l-a exploatat sexual folosind acea fotografie cu el.

Spencer Elden susține că „identitatea și numele său sunt legate pentru totdeauna de exploatarea sexuală comercială pe care a trăit-o ca minor, imaginea fiind distribuită și vândută în întreaga lume de când era copil până în zilele noastre”, potrivit plângerii sale. Coperta albumului îl înfățișa înotând gol spre o bancnotă de un dolar străpunsă cu un cârlig de pescuit.

CITEȘTE ȘI: “Nevermind”, la 30 de ani – foștii membri Nirvana, despre o aniversare surpriză

Foto: Profimedia Images