Una dintre celebrele pălării purtate de Harrison Ford în „Indiana Jones‟, vândută la licitație cu 300.000 de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 30.06.2021, 07:26
Una dintre celebrele pălării purtate de Harrison Ford în „Indiana Jones‟, vândută la licitație cu 300.000 de dolari

O pălărie purtată de Harrison Ford în „Indiana Jones and the Temple of Doom‟ a fost vândută cu o sumă mult peste cea estimată, la o licitație în Los Angeles.

Celebra pălărie fusese estimată undeva între 150.000 și 250.000 de mii de dolari, conform organizatorilor licitației, dar oferta câștigătoare a  fost de 300.000 de dolari. Nu se cunoaște numele noului posesor al obiectului marca „Indy‟.

Pălăria vândută la această licitație a fost făcută special pentru filmul din 1984, cel de al doilea din seria Indiana Jones.

„Creată de Herbert Johnson Hat Company, care a făcut și pălăriile pentru „Raiders of the Lost Ark‟, fedora a fost o ușoară actualizare a versiunii filmului original. Designerul de costume Anthony Powell și asistenta designerului de costume Joanna Johnston au lucrat îndeaproape cu Herbert Johnson la actualizarea care a inclus o coroană mai conică decât a pălăriei din filmul anterior ”, se arată în descrierea licitației. „Pălăria fedora este într-o stare excelentă, prezintă uzură ușoară, cu unele semne de îmbătrânire, și vine depozitată într-o cutie de pălării din plastic. Dimensiuni: 13 „x 12” x 6 „(33 cm x 30 cm x 15 cm).”

Chiar dacă 300.000 de dolari pare o sumă foarte mare pentru un astfel de obiect, fie el și de colecție, trebuie să vă spunem că o pălărie purtată de Harrison Ford în „Raiders of the Lost Ark‟ (1981) a fost vândută cu mai mult de 500.000 de dolari la o licitație care a avut loc în 2015, în Los Angeles.

Franciza „Indiana Jones” a fost lansată în 1981, cu „Raiders of the Lost Ark”, și continuată cu „The Temple of the Doom”, „The Last Crusade” și „The Kingdom of the Crystal Skull”. În total, franciza a avut încasări totale de aproape 2 miliarde de dolari la nivel mondial.

De curând au început filmările pentru „Indiana Jones 5”, în Marea Britanie, după o întârziere de aproape doi ani. Inițial, filmările au fost programate în 2019, însă cei de la studiourile Disney nu au fost mulțumiți de scenariu și astfel acestea au fost amânate.

Lansarea noii producții, avându-l pe Harrison Ford în rolul principal, este planificată pentru 29 iulie 2022. Filmul îl are ca regizor pe James Mangold (“Logan”), care a preluat rolul de la Steven Spielberg.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Harrison Ford, rănit în timp ce filma „Indiana Jones 5“