Mads Mikkelsen se alătură distribuției filmului „Indiana Jones 5”

De: Ana Obretin / 16.04.2021, 09:31
Mads Mikkelsen se alătură distribuției filmului

Actorul danez Mads Mikkelsen s-a alăturat distribuției viitorului film „Indiana Jones” și va face echipă cu Harrison Ford și Phoebe Waller-Bridge în partea a cincea a francizei Lucasfilm. Producătorii nu au făcut publice detalii despre personajul său. 

Filmul, care urmează să ajungă în cinematografe pe 29 iulie 2022, va fi regizat de James Mangold, cunoscut, printre altele, pentru pelicula „Ford v. Ferrari”, după ce Steven Spielberg a renunțat la acest rol, scrie NME.

„Sunt încântat să încep o nouă aventură, colaborând cu o echipă de vis de mari cineaști din toate timpurile”, a spus recent Mangold. „Steven (Spielberg, n.r.), Harrison (Ford, n.r.), Kathy (Kennedy, n.r.), Frank (Marshall, n.r.) și John (Williams, n.r.) sunt toți eroii mei artistici”, a declarat acesta. „Când o adăugați Phoebe, o actriță uimitoare, o voce creativă strălucitoare și efectul pe care aceasta îl va avea, fără îndoială, pe platouri, nu mă pot abține să nu mă simt la fel de norocs ca însuși Indiana Jones”, a completat Mangold.

Spielberg va rămâne la cârmă ca producător executiv. Lucasfilm a mai dezvăluit recent că John Williams se va întoarce la franciza „Indiana Jones” pentru a scrie coloana sonoră, pentru a cincea parte. Williams, de 89 de ani, care a compus muzica pentru toate cele patru filme anterioare din „Indiana Jones”, și-a încetinit ritmul în ultimii ani, dar a revenit pentru pelicule din franciza „Star Wars”, „The Force Awakens”, „The Last Jedi” și „The Rise Of Skywalker”.

Kathleen Kennedy și Frank Marshall vor produce „Indiana Jones 5”, în timp ce Jonathan Kasdan a scris scenariul filmului. Într-un interviu de anul trecut, Kennedy a spus că acesta va fi „al cincilea și ultimul” film din serie. Producția a fost inițial programată pentru lansare în iulie 2019, ulterior suferind mai multe amânări. Filmările urmau să înceapă în primăvara anului trecut, dar au fost întârziate din cauza pandemiei. Este posibil va producția să înceapă în vară.

Franciza „Indiana Jones” a fost lansată în 1981 și a avut încasări totale de 1,98 de miliarde de dolari.

Mads Mikkelsen este unul dintre cei mai cunoscuți actori nordici. Fost gimnast și dansator, a devenit celebru la nivel mondial cu rolul Le Chiffre din al 21-lea film „James Bond”, „Casino Royale” (2006), însă, la momentul respectiv era deja un actor foarte apreciat în Europa. A mai jucat în filme precum „Coco Chanel & Igor Stravinsky” (2008), „A Royal Affair” (2012), „The Hunt” (2012), pentru care a fost premiat la Cannes, serialul „Hannibal” (2013–2015). Anul acesta a fost nominalizat la BAFTA pentru rolul din „Another Round”.

CITEȘTE ȘI: Mads Mikkelsen îşi duce fiicele la Balul Debutantelor de la Paris

Cel mai bun film de actiune al tuturor timpurilor

Când vedetele se transformă în supereroi adevăraţi!

Top 10 – Celebrităţi incredibil de stupide

Foto: Profimedia Images