„Uncharted” rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc și în box office-ul românesc

De: Nicoleta Lepădatu / 01.03.2022, 08:03
„Uncharted” rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc și în box office-ul românesc

„Uncharted”, cu Tom Holland și Mark Wahlberg, rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 836.151 de lei.

Descurcăreţul Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de experimentatul vânător de comori Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere adunată de Ferdinand Magellan şi pierdută cu 500 de ani în urmă de Casa Moncada. Ceea ce începe ca o tâlhărie pentru cei doi devine o cursă în jurul globului pentru a ajunge la comoară înaintea crudului Santiago Moncada (Antonio Banderas), care crede că el şi familia lui sunt moştenitorii de drept ai acesteia.

Dacă Nate şi Sully reuşesc să descifreze indiciile şi să rezolve unul din cele mai vechi mistere ale lumii, vor găsi o comoară de 5 miliarde de dolari şi poate pe fratele lui Nate, dispărut de mult timp… dar numai dacă pot învăţa să lucreze împreună.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc se află thrillerului psihologic al lui Guillermo del Toro „Nightmare Alley”, cu încasări de 269.140 de lei.

Filmul, care a avut premiera în cinematografele românești în această săptămână, îl are în centrul accțiunii pe Stan Carlisle (Bradley Cooper), un lucrător la bâlci ambițios, cu talent pentru manipularea oamenilor cu câteva cuvinte bine alese, în timp ce o întâlnește pe Dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett), psihiatru, care este chiar mai periculoasă decât el.

Distribuția excepțională este completată de: Willem Dafoe în rolul lui Clem Hoately, Toni Collette în rolul Zeena Krumbein, Richard Jenkins în rolul Ezra Grindle, Ron Perlman în rolul lui Bruno, Rooney Mara în rolul lui Molly Cahill, Holt McCallany în rolul lui Anderson, Tim Blake Nelson în rolul lui Carny Boss, Mary Steenburgen în rolul domnișoarei Harrington, David Strathairn în rolul lui Pete Krumbein și Clifton Collins Jr.

Jim Beaver îl va juca pe șeriful Jedediah Judd, Mark Povinelli îl va interpreta pe Major și David Hewlett îl va înfrunta pe Dr. Elrood. În film apar și Romina Power și Paul Anderson.

Bazat pe romanul cu același nume al lui William Lindsay Gresham din 1946, ”Nightmare Alley” marchează o premieră pentru regizorul ”Shape of Water”, deoarece nu conține elemente „supranaturale”. Acenariul filmului este scris de Guillermo del Toro și Kim Morgan.

Pe locul al treilea în box office-ul românesc în această săptămână coboară ocupantul locului întâi de săptămâna trecută, „Death on the Nile” cu încasări de 222.577 de lei.

Unul dintre cele mai ecranizate personaje din istorie, Hercule Poirot, revine în atenţie în interpretarea lui Kenneth Branagh, cineastul britanic care tocmai a bătut un important record la Oscaruri, fiind nominalizat la şapte categorii diferite. Cunoscutul roman al Agathei Christie are parte de o nouă adaptare, poate cea mai elegantă de până acum.

Ca multe din romanele lui Christie, „Moarte pe Nil” are aceeaşi construcție: o crimă şi mai mulţi suspecţi – fiecare cu motivele lui să ucidă – prizonieri într-un spaţiu restrâns. Dacă în filmul anterior al lui Branagh, „Crima din Orient Express”, această locaţie de unde nu se poate intra sau ieşi, acum acțiunea se petrece pe vasul Karnak, pornit într-o croazieră pe Nil cu personaje din înalta societate. În centrul atenţiei este Linnet Ridgeway (Gal Gadot), o bogată moştenitoare care îşi petrece luna de miere cu noul soţ, Simon Doyle (Armie Hammer), alături de câţiva apropiaţi. Problemele încep când fosta iubită a lui Simon şi colega de pension a lui Linnet, Jackie (Emma Mackey), urmăreşte grupul de petrecăreţi, neascunzându-și durerea pentru pierderea lui Simon.

 

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de „Encanto” (169.565 de lei), „Odată pentru totdeauna” (146.943 de lei), „Dog. Un câine de legendă” (145.299 de lei), „Marry Me”, cu încasări de 131.571 de lei, „Clifford the Big Red Dog”, cu încasări de 121.937 de lei, „Badman: Cel mai tare din parcare” (95.978 de lei) și „Spider-Man: No Way Home” (63.483 de lei)

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

„355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema