Universal Music a achiziţionat catalogul muzical al lui Elvis Presley

De: Nicoleta Lepădatu / 12.04.2022, 19:31
Universal Music a achiziţionat catalogul muzical al lui Elvis Presley

Universal Music a achiziţionat catalogul muzical al cântăreţului american Elvis Presley, care include piese de mare succes, precum „Can’t Help Falling in Love” şi „Jailhouse Rock”, conform Reuters.

Acordul a fost anunţat cu puţin timp înainte ca filmul „Elvis”, regizat de Baz Luhrmann şi avându-i ca protagonişti pe Tom Hanks şi Austin Butler, să aibă premiera mondială la Festivalul de la Cannes în luna mai.

Drepturile de autor pentru catalogul muzical al lui Elvis Presley sunt în prezent deţinute de compania Authentic Brands Group, al cărei portofoliu cuprinde brandurile asociate mai multor celebrităţi, precum Marilyn Monroe şi Muhammad Ali.

Elvis Presley, considerat cel mai bine vândut cântăreţ solo din toate timpurile, a lansat de-a lungul carierei sale numeroase albume şi single-uri, care s-au vândut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial. De asemenea, artistul american deţine recordul pentru cele mai multe piese intrate în Topul 40 al revistei Billboard, după ce 114 dintre cântecele sale au reuşit această performanţă.

Anunţul de azi a fost făcut într-o perioadă în care companiile din industria muzicală încearcă să îşi crească veniturile achiziţionând sau administrând cataloagele muzicale ale unor artişti după ce pandemia de COVID-19 a amânat lansările unor albume noi şi a afectat profiturile obţinute din streaming.

Foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Bob Dylan și-a vândut catalogul muzical înregistrat companiei Sony

Catalogul muzical al lui David Bowie, vândut Universal pentru 250 milioane de dolari

Bruce Springsteen și-a vândut catalogul muzical pentru o sumă record