„West Side Story” se află pe primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 13.12.2021, 06:25
„West Side Story” se află pe primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul lansării

„West Side Story / Poveste din cartierul de vest”, o reinterpretare modernă a celebrului musical, produsă de 20th Century Studios și regizată de Steven Spielberg, se află pe primul loc în box office-ul american de weekend, cu încasări de 10,5 milioane de dolari.

Bazat pe un scenariu semnat de Tony Kushner, câștigător al premiului Pulitzer, filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” spune povestea clasică a rivalităților acerbe și a iubirii unor tineri din New York-ul anilor 1950, reluând o temă foarte populară care a generat fenomenul musicalurilor.

Această peliculă le readuce pe marele ecran pe îndrăgitele vedete Ansel Elgort (Tony), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff), Brian d’Arcy James (Ofițer Krupke), Corey Stoll (locotenentul Schrank), Josh Andrés Rivera (Chino), având-o pe Rita Moreno (în rolul Valentinei, care deține magazinul din colț în care lucrează Tony). Debutanta Rachel Zegler este María.

„West Side Story” – creat de patru genii incontestabile, regizorul și coregraful Jerome Robbins, compozitorul Leonard Bernstein, textierul Stephen Sondheim și dramaturgul Arthur Laurents – a avut premiera pe Broadway, pe 26 septembrie 1957, la Winter Garden Theatre și având apoi nu mai puțin de 732 de reprezentații. De cealaltă parte, filmul lui Robert Wise-Jerome Robbins din 1961 fost un succes enorm. A câștigat zece premii Oscar și a marcat începutul apariției musicalului ca fenomen cultural.

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, coboară pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 9,4 milioane de dolari.

Tema centrală a noului film de animație “Encanto” este familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale. “Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

Pe locul al treilea în box office-ul nord-american se află ocupantul locului al doilea de săptămâna trecută, „Ghostbusters: Afterlife”, capitolul următor din universul original „Ghostbusters/Vânătorii de Fantome”, în regia lui Jason Reitman, cu încasări de 7,1 milioane de dolari.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de „House of Gucci”, cu 4,06 milioane de dolari, „Eternals” (3,1 milioane de dolari), „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” (1,6 milioane de dolari), „Clifford the Big Red Dog” (1,3 milioane de dolari), „Christmas with the Chosen: The Messengers”, cu încasări de 1,29 milioane de dolari, „Dune” (857.000  de dolari) și „Venom: Let There Be Carnage” (850.000 de dolari).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Animația “Encanto” se menține pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend