12 iunie este Ziua lui Superman; Top 7 actori care l-au interpretat pe Omul de Oțel

De: Ana Obretin / 12.06.2022, 12:04
12 iunie este Ziua lui Superman; Top 7 actori care l-au interpretat pe Omul de Oțel

Fanii din lumea întreagă marchează, pe 12 iunie, Ziua lui Superman, din anul 2013, de când a fost instituită de DC Entertainment.

Superman a fost creat în 1933, de scriitorul Joe Shuster și artistul Jerry Siegel. Prima sa apariție a fost în revista Action Comics #1, iar acesta a fost începutul unei lungi și ilustre cariere pentru Omul de Oțel (Man of Steel). În inconfundabilul său costum albastru cu pelerină roșie și cu litera S roșie stilizată pe piept, imaginea lui Superman a devenit una dintre cele mai cunoscute din lume. De asemenea, Clark Kent, respectiv Omul de Oțel, a fost portretizat în animații și filme live-action de numeroși actori. Iată mai jos un Top 7 al celor mai buni.

CITEȘTE ȘI: TOP 5: Continuări de filme populare care nu ar fi trebuit făcute. Chiar avem nevoie de 6 „Singur acasă”?

10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

10 filme turnate în sudul Franței de văzut și revăzut înainte de a-ți plănui vacanța (VIDEO)

Top 7 actori care l-au interpretat pe Superman

1. Christopher Reeve – tetralogia „Superman”

Pe lângă acest rol, Reeve a mai ajuns să joace în serialul „Smallville” în rolul savantului obsedat de spațiu dr. Virgil Swann. El este, de asemenea, menționat la scară largă ca fiind una dintre victimele „blestemului Superman”, după ce și-a rupt spatele în timpul unui incident de călărie. Reeve este singurul actor care a jucat vreodată patru filme solo.

2. Henry Cavill – DC Extended Universe

Fără îndoială o vedetă hollywoodiană, Cavill a impresionat în aproape fiecare proiect „Superman” din care a făcut parte. Însă viitorul său în acest rol este incert. Datorită fizicului său, el este unul dintre puținii actori din franciză care arată cu adevărat așa cum cere rolul. Cavill a interpretat primul Superman live-action care a murit, precum și primul care se luptă cu colegii din Liga Justiției.

3. Tom Welling – Smallville (2001-2011)

Welling a început ca model, lucrând pentru mărci precum Tommy Hilfiger și Calvin Klein. Personajul creat de Welling este unic, pentru că ajunge să poarte colanții doar la final. Deoarece „Smallville” este o poveste despre origini, fanilor li se oferă mai multe informații de fundal despre kryptonian. Welling este, cu 15 nominalizări la diverse premii, inclusiv Teen Choice Awards, cel mai apreciat actor Omul de Oțel din acest punct de vedere. 

4. Brandon Routh – „Superman Returns” (2006)

Routh este una dintre puținele vedete care a jucat mai multe personaje DC. În afară de Omul de Oțel, el a jucat în „Arrow”, în rolul directorului general al firmei de tehnologie Dr. Raymond Carson „Ray” Palmer, alias The Atom. Cele 10 nominalizări la diverse premii demonstrează că a fost persoana cea mai potrivită pentru a-l juca pe Superman la acea vreme. 

5. Tyler Hoechin – „Superman & Lois” (2021 – prezent)

Hoechlin a devenit cunoscut după ce l-a portretizat pe Derek Hale în „Twilight”. Personajul său Superman nu numai că trebuie să fie un erou pentru lumea întreagă, ci și un părinte strict pentru doi băieți cu superputeri, care sunt mereu nestăpâniți. 

6. George Reeves  – „Adventures Of Superman” (1952-1958), „Superman And The Mole Men” (1951)

Personajul Superman interpretat de Reeves în anii ’50 este un pic bizar, dar asta este de înțeles având în vedere perioada în care se plasează povestea. Cu toate acestea, acest Superman este una dintre cele mai distractive versiuni ale personajului. În fiecare episod, Superman este forțat să-i salveze pe Lois și Jimmy Olsen de mai multe ori.

7. Dean Cain – Lois & Clark: The New Adventures Of Superman (1993-1997)

Până în prezent, Cain este încă faimos pentru rolul Superman din serialul TV din anii ’90. După ce l-a jucat pe supererou timp de 5 sezoane, Dean Cain ar fi trebuit să fie mai apreciat. Însă, din cauza scenariului prost scris, personajul interpretat de el pare mereu secundar celui interpretat de Teri Hatcher, Lois Lane.

CITEȘTE ȘI: Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

Foto: Profimedia Images