Gala Brit Awards 2021, parte a unui experiment guvernamental – public fără măști și distanțare socială

De: Ana Obretin / 22.04.2021, 11:20
Gala Brit Awards 2021, parte a unui experiment guvernamental - public fără măști și distanțare socială

Gala Brit Awards 2021 – premiile decernate de industria muzicală britanică – a fost inclusă într-un experiment guvernamental menit să stabilească modul în care ar putea fi organizate pe viitor evenimentele live.

Ceremonia va avea loc la O2 Arena din Londra, pe 11 mai și va fi găzduită de actorul de comedie Jack Whitehall. 4.000 de persoane vor asista la eveniment fără să poarte măști sau să păstreze distanțarea socială, însă cu condiția să efectueze anterior un test de depistare COVID-19, cu rezultat negativ, scrie BBC.

Proiectul-experiment al Guvernului britanic mai include un club de noapte din Liverpool, care va găzdui 3.000 de persoane în noaptea de 30 aprilie – 1 mai, și un concert cu public de 5.000 de persoane în același oraș, dar și finala FA Cup, cu 21.000 de spectatori, pe 15 mai.

Cum se va desfășura gala Brit Awards

Cele mai multe bilete – 2.500 din cele 4.000 – vor fi oferite angajaților esențiali din Londra „pentru a le mulțumi pentru munca lor remarcabilă și angajamentul altruist”. Celelalte 1.500 de locuri vor reveni artiștilor nominalizați, managerilor și echipelor acestora, plus altor membri ai industriei muzicale și sponsori.

Odată ajunși în interiorul stadionului – care are o capacitate de 20.000 de persoane -, publicul va fi rugat să se comporte cât se poate de „normal”, inclusiv să servească alimente și băuturi. Participanții vor fi rugați, de asemenea, să mai facă un test după ceremonie. 

Secretarul de stat pe Cultură Oliver Dowden a spus: „Gala Brit Awards este întotdeauna o noapte importantă în calendarul muzical, dar premiile din acest an vor fi deosebit de speciale. Vor reuni publicul live cu cele mai bune talente britanic pentru prima dată în ultimul an, oferind în același timp o oportunitate vitală de a vedea cum putem organiza evenimente cu public mare în siguranță, cât mai curând posibil”.

Cine sunt nominalizații britanici din acest an?

Dua Lipa, Headie One, Arlo Parks și Griff vor fi printre participanții la ceremonie. Parks și Lipa au câte trei nominalizări, la fel ca producătorul de dans Joel Corry și duoul grime Young T & Bugsey.

„Acesta a fost un an dur pentru toată lumea și sunt încântată că evenimentul îi va onora pe eroii angajați esențiali care au avut grijă de noi atât de bine în tot acest timp și continuă să facă acest lucru”, a spus Dua Lipa într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI: Taylor Swift şi Billie Eilish, marile câştigătoare la gala Grammy 2021; Beyonce a stabilit un nou record

Gala Grammy 2021 a avut audiențe minime istorice

Foto: Profimedia Images