Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 28 și 29 mai

De: Nicoleta Lepădatu / 28.05.2022, 08:29
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 28 și 29 mai

Zilele cu temperaturi de vară merită sărbătorite cu ieșiri din casă cu prietenii, sport sau evenimente culturale, așa că am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte numai bune pentru escapade citadine.

Film

Un blockbuster așteptat cu nerăbdare de publicul din întreaga lume, o animație, un film românesc și unul franțuzesc sunt noutățile de pe agenda de weekend, dar în cinematografe sunt mult mai multe lungmetraje pe care nu ai cum să le ratezi.

„Fabrica de vise”

Mina face uz de nou-căpătata ei abilitate de a crea și de a controla visele celorlalți pentru a-i da o lecție de viață nesuferitei ei surori vitrege.

Regia: Kim Hagen Jensen, Tonni Zinck

Cu: Rasmus Botoft, Emilie Koppel, Martin Buch

Gen film: Animaţie

„Imaculat”

Daria, dependentă de droguri, ajunge la dezintoxicare. Inocenţa ei afişată o salvează de avansurile celor mai mulţi dintre narcomanii din centru şi îi aduce protecţia. Daria descoperă, însă, că tratamentul special vine cu un preţ mare.

Regia: Monica Stan, George Chiper

Cu: Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel, Cezar Grumăzescu

Gen film: Dramă

„Noaptea regilor”

Un tânăr este trimis în „La Maca”, o închisoare sălbatică de pe Coasta de Fildeș condusă de înșiși prizonierii ei. Tânărul este ales de către liderul grav bolnav să preia conducerea fără ca cel dintâi să știe că asta îi va aduce moartea.

Regia: Philippe Lacôte

Cu: Steve Tientcheu, Rasmane Ouedraogo, Isaka Sawadogo, Bakary Koné, Jean Cyrille Digbeu

Gen film: Dramă

„Top Gun: Maverick”

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete se întoarce acolo unde a început cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang.

Regia: Joseph Kosinski

Cu: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Val Kilmer

Gen film: Acţiune

Teatru

Într-o stagiune ca-n vremurile bune, punem pe agenda de weekend piese de teatru care să te facă să vezi lumea în culori nebănuite.

„Exodul”

Construit în tehnica statuilor vivante, acest spectacol reconstituie în limbaj teatral un posibil dosar despre situația sutelor de mii de refugiați din Ucraina, dar și a tuturor celor care au fost vreodată nevoiți să își părăsească forțat țara, casele și viețile pe care le trăiau. Ideea acestui spectacol pornește de la convingerea că teatrul trebuie să reflecte situații concrete din lumea în care trăim, și să spună adevărul. Cele 12 personaje spun poveștile acelora care, dincolo de a fi refugiați, sunt mame, copii, frați, surori, îndrăgostiți…Viețile tuturor acestor oameni se schimbă cu totul în momentul în care se aude o alarmă și se văd nevoiți să fugă. De aici încolo, cu gândul la casa lăsată în urmă, ei trebuie să descopere în ochii celorlalți umanitatea.

Când: sâmbătă, 28 mai, ora 17.00

Unde: Teatrul Masca

Distribuția: Anamaria Pîslaru , Laura Dumitrașcu- Duică, Alina Crăiță, Dora Iftode,  Sorin Dinculescu, Valentin Mihalache, Cristina Panait,  Mario Garcia, Daciana Voinescu, Bianca Temneanu, Petru Mărginean, Delia Tărcăuanu

„Meşteşugul vieţii”

Una dintre cele mai apreciate piese ale marelui dramaturg israelian Hanoch Levin, examinează viaţa din perspectiva unui cuplu: speranţe pierdute, viaţă irosită, mânie, violenţă, regrete, dificultăţi de comunicare. Lupta dulce-amăruie şi disperată dintre cei doi reflectă întrebări universale. Cât de ridicolă şi terifiantă poate fi trecerea noastră prin viaţă? Cât de tare ne păcălim pe noi înşine, în multe momente, pentru a putea trăi, aparent liniştiţi şi mulţumiţi, mai departe o existenţă călduţă, netulburată de adevăruri dureroase? Spectacolul lui Felix Alexa creează un echilibru perfect între umor şi tragic, scoţând la iveală latura crudă şi cinică, comică şi burlescă a universului lui Levin.

Când: sâmbătă, 28 mai, ora 19.00

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA LIVIU CIULEI

Distribuția: Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Dan Aștilean

Regie Felix Alexa

„Natură moartă cu nepot obez”

Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu este rodul unor experienţe proprii dar şi a unor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături şi care nu au nimic interesant în ei: nu sunt eroi, nu au aptitudini excepţionale, aspiraţii intergalactice, nu duduie de înţelepciune, nu sunt sfinţi dar nici diavoli, au o singură calitate – sunt oameni. Şi iubesc.

Când: duminică, 29 mai, ora 19.00

Unde: Teatrul Odeon

Distribuția: Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Angela Ioan, Nicoleta Lefter

Regia: Eugen Făt

„Oscar și tanti Roz”

„Oscar şi Tanti Roz” nu e doar povestea unui copil nedreptăţit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu; e povestea noastră, a tuturor. E o poveste ce trezeşte o sensibilitate de care lumea de astăzi duce lipsă şi de care are nevoie. „Oscar şi Tanti Roz” este o călătorie, un itinerariu care te ajută să te regăseşti, o luptă care te curăţă, care te învaţă să crezi ca în orice moment al vieţii tale poţi începe să trăieşti cu adevărat. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburător: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viaţă, indiferent de cum ţi-e hărăzită – în chip de premiu ori de pedeapsă – fără a uita totuşi să răspândeşti binele în jurul tău.

Când: duminică, 29 mai, oera 19.00

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA

Distribuția: Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru, Cristina Casian

Regia: Chris Simion

Concerte

Muzica ne face mai buni, mai curajoși, mai lipsiți de griji, așa că de ce să nu mergem la concerte care ne fac sufletul să cânte odată cu noi? Am pus pe agenda de weekend câteva evenimente greu de ignorat.

Therapy?, Quantic Club, 28 mai, ora 19.00

El Negro, Grădina Urbană, 28 mai, ora 20.00

FreeStay, 14thLANE, 28 mai, ora 20.00

Othello Trio, JazzBook, 28 mai, ora 20.00

Mădălina Pavăl Live Orchestra, Teatrul Godot la Palatul Bragadiru, 28 mai, ora 18.00

Orkid / Gunshee / Greetings Sugar, Quantic Club, 29 mai, ora 18.00

Dream Theater, Arenele Romane, 29 mai, ora 19.30

Mircea Vintila, La Ingineri Bistro, 29 mai, ora 19.30

Foto: Profiemdia Images

CITEȘTE ȘI: American Independent Film Festival – filme cu vampiri și demoni produse în România, difuzate online  

Iconic Jarmusch, Coen, Linklater – open air la American Independent Film Festival