American Independent Film Festival – filme cu vampiri și demoni produse în România, difuzate online

De: Ana Obretin / 19.06.2021, 10:44
American Independent Film Festival - filme cu vampiri și demoni produse în România, difuzate online

Cea de-a cincea ediție American Independent Film Festival din București le oferă amatorilor de senzații tari ocazia de a viziona online filme cu vampiri vintage și demoni însetați de sânge produse chiar în România. Din 23 iunie, este disponibilă secțiunea „Fright@Mifnidght – Focus Full Moon Features”.

„Pentru ediția de anul acesta am decis să punem în lumină o legătură mai puțin cunoscută între industria de film din SUA și cea din țara noastră. La începutul anilor ’90, producătorul hollywoodian Charles Band a adus în România deja celebrul său mod extravagant de a face film de categorie B, realizând astfel prima producție americană din țară, împreună cu regizorul de film Ted Nicolaou și cu directorul de imagine Vlad Păunescu. O abordare proaspătă și originală a filmului de gen cu vampiri, ‘Subspecies’ din 1991 avea să devină primul episod al seriei de cult ‘Subspecies’, devenită legendară pentru fani, și începutul unei colaborări de un deceniu între Full Moon Features și Castel Film” spune Andrei Tănăsescu, curatorul acestei secțiuni a festivalului, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatorii evenimentului.

Cinefilii vor putea viziona trei dintre producțiile Full Moon Features: „Subspecies” (1991), „Bloodstone: Subspecies II” (1993) și „Dark Angel: The Ascent” (1994). Pasionații vor putea vedea online cele trei producții până târziu în noapte.

„Ca în orice poveste, cele trei zile negre înțesate de întâmplări și creaturi malefice se vor încheia, iar spectatorii AIFF.5 vor avea inedita ocazie de a-l întâlni, tot online, pe regizorul Ted Nicolaou, care le va răspunde întrebărilor și-i va introduce în povestea plină de mister din spatele camerelor. Discuția va fi moderată de Andrei Tănăsescu și va avea loc sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 17:00, via Zoom, live pe pagina de Facebook a festivalului”, potrivit aceleiași surse.

Filmele vor fi disponibile în toată țara pe platforma Eventbook.ro, de unde spectatorii pot achiziționa bilete și pentru celelalte proiecții din cadrul American Independent Film Festival.

Evenimentul are loc anul acesta la Food Hood, outdoor, unde toate proiecțiile sunt gratuite, și la Cinema Muzeul Țăranului, unde vor fi proiectate și „American Movie” și „Living in Oblivion”, cele două titluri din secțiunea specială Films on Filmmakers.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Tribeca 2021: „The Novice”, povestea unei studente LGBT, a câștigat marele premiu

Remake-ul „Dune”, de Denis Villeneuve, are premiera la Festivalul de la Veneția

5 regizori celebri care și-au lansat cariera la Festivalul de la Cannes

Foto: Asociatia Cinemascop