Alec Baldwin, dat în judecată de familia femeii ucise pe platourile de filmare

De: Ana Obretin / 16.02.2022, 09:20
Alec Baldwin, dat în judecată de familia femeii ucise pe platourile de filmare

Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine ucisă accidental pe platourile de filmare pentru westernul „Rust”, l-a dat în judecată pe actorul Alec Baldwin, cerând daune „substanțiale”, au anunțat avocații acesteia.

Brian Panish, care îi reprezintă pe soțul și fiul Halynei Hutchins, a pus sub semnul întrebării „comportamentul periculos” al lui Alec Baldwin, la o conferință de presă care a avut loc marți. El a mai spus că măsurile de reducere a costurilor decise de actor și de ceilalți producători ai westernului cu buget mic au dus la moartea Halynei Hutchins.

CITEȘTE Și:Alec Baldwin, acuzat că „a jucat ruleta rusească”; noi plângeri împotriva actorului

Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone, Sid Vicious

Avocatul a citat o listă care identifică, potrivit acestuia, „cel puțin 15 criterii” de securitate în vigoare în industria cinematografică care au fost ignorate de producători pe platourile de filmare ale westernului. Brian Panish consideră în special că ar fi trebuit să fie folosit un revolver fals, nu unul real, și că pe platouri nu era nicio persoană calificată să manipuleze armele de foc în momentul accidentului. În cele din urmă, acesta a deplâns faptul că echipa nu a fost dotată cu echipament de protecție, așa cum este cazul în timpul filmărilor anumitor scene care necesită tragerea de cartușe goale.

Procesul a fost intentat în statul New Mexico, unde a murit Halyna Hutchins. Această plângere se alătură multor altora depuse în instanță în ultimele luni de membrii echipei de filmare.

Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat și nici măcar „responsabil” pentru moartea directorului de imagine Halyna Hutchins

Actorul american a spus că nu a tras glonțul fatal și că nu era responsabilitatea lui să verifice dacă arma pe care o mânuia era sau nu inofensivă. „Am sentimentul că cineva este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat și nu pot spune cine este, dar știu că nu sunt eu”, a spus actorul în primul său interviu acordat de la tragedia din 21 octombrie 2021, difuzat în decembrie de canalul american ABC.

CITEȘTE ȘI: Anchetatorii au obţinut mandat de cercetare a telefonului lui Alec Baldwin, în urma incidentului armat de pe platourile de la „Rust”

Foto: Profimedia Images