Amazon a finalizat achiziția studiourilor MGM, într-o tranzacție de 8,5 miliarde de dolari

De: Ana Obretin / 18.03.2022, 10:41
Amazon a finalizat achiziția studiourilor MGM, într-o tranzacție de 8,5 miliarde de dolari

Compania Amazon a anunțat că a finalizat achiziția studiourilor de producție MGM, la două zile după ce autoritățile europene de reglementare au declarat că acordul „nu va reduce semnificativ concurența” pe piețele din Europa.

CITEȘTE ȘI: Amazon a cheltuit 13 miliarde de dolari pe film, televiziune și conținut muzical în 2021

Serialul Amazon „Lord of the Rings” are un titlu oficial și un teaser

Gigantul de comerț online a anunțat acordul de 8,5 miliarde de dolari în luna mai a anului trecut. Aceasta este a doua cea mai mare achiziție făcută de Amazon, după cumpărarea companiei Whole Foods, în 2017, pentru 13,7 miliarde de dolari. Cea mai recentă achiziție a avut ca scop stimularea serviciilor de streaming ale Amazon pentru a concura cu Netflix și Disney+, potrivit AP News.

Unul dintre cele mai vechi studiouri de la Hollywood, MGM a trecut printr-un faliment și prin noi componențe de proprietari în ultimul deceniu, în timp ce numărul lansărilor sale s-a diminuat. Amazon a vorbit despre această tranzacție într-un mesaj publicat pe blogul său joi, spunând că MGM are peste 4.000 de titluri de filme, 17.000 de episoade TV și premii care „vor completa activitatea Prime Video și Amazon Studios, pentru a le oferi clienților o ofertă diversă de opțiuni de divertisment”.

Printre cele 4.000 de titluri MGM se numără francizele „James Bond”, „Hobbit”, „Rocky/ Creed”, „RoboCop” și „Pink Panther”, precum și filme ca „Silence of the Lambs”, „The Magnificent Seven” și „Four Weddings and a Funeral”. Li se alătură aproximativ 17.000 de episoade ale unor show-uri ca „Stargate SG-1”, „Stargate Atlantis”, „Stargate Universe”, „Vikings”, „Fargo”, „The Handmaid’s Tale”, „Get Shorty”, „Condor”, „Fame”, etc. MGM deține și show-uri fără scenariu, ca „The Voice”, „Survivor”, „Shark Tank”, „The Real Housewives of Beverly Hills” și „The Hills”.

CITEȘTE ȘI: Amazon Prime a depășit 200 de milioane de abonați

Foto: Profimedia Images