Amazon Prime a depășit 200 de milioane de abonați

De: Ana Obretin / 15.04.2021, 17:49
Amazon Prime a depășit 200 de milioane de abonați

Platforma de streaming Amazon Prime are în prezent peste 200 de milioane de abonați, a anunțat, joi, Jeff Bezos, CEO al Amazon, în scrisoarea sa anuală către acționari.

Oferta Amazon Prime Video este inclusă în abonamentul Prime mai mare, făcându-l unul dintre cele mai disponibile servicii de streaming premium din lume. Prime a depășit 150 de milioane de abonați în ianuarie 2020. În comparație, Netflix avea aproximativ 204 milioane de abonați la nivel mondial la sfârșitul anului 2020, iar Disney + are în prezent peste 100 de milioane, potrivit The Hollywood Reporter.

Desigur, nu toți membrii Amazon Prime urmăresc conținutul video al companiei, care include seriale de succes precum „The Wonderful Mrs. Maisel” și filme ca „Borat Subsequent Moviefilm”.

Documentul emis joi este ultima scrisoare anuală trimisă acționarilor de Bezos, care a decis să renunțe la funcția sa și să treacă la un nou rol de președinte executiv la sfârșitul acestui an. Andy Jassy, ​​care conduce Amazon Web Services, va prelua funcția de CEO al gigantului tehnologic.

În scrisoarea sa, Bezos a vorbit despre noile sale planuri: „Ca președinte executiv, mă voi concentra pe noi inițiative. Sunt un inventator. Este ceea ce îmi place cel mai mult și ceea ce fac cel mai bine. Este locul în care creez cea mai mare valoare”, a scris Bezos.

Alături de scrisoarea lui Bezos, Amazon a făcut public și raportul său financiar pentru 2020. Printre altele, Amazon a cheltuit 11 miliarde de dolari pentru conținut video și muzical în 2020, în creștere de la 7,8 miliarde de dolari în 2019. Aceasta include conținut pentru Amazon Prime Video, precum și venituri de la Amazon Music.

CITEȘTE ȘI: O nouă serie documentară despre Serena Williams va fi lansată de Amazon Studios

Malia, fiica lui Barack Obama, își începe cariera la Hollywood ca scenarist pentru Amazon

Donald Glover a încheiat un parteneriat cu studiourile Amazon, pentru o sumă de opt cifre

Foto: Profimedia Images