Angelina Jolie și Brad Pitt ar putea relua de la zero lupta pentru custodia copiilor

De: Nicoleta Lepădatu / 25.07.2021, 07:34
Angelina Jolie și Brad Pitt ar putea relua de la zero lupta pentru custodia copiilor

Angelina Jolie a obţinut o victorie importantă în bătălia juridică împotriva lui Brad Pitt, judecătorul care superviza divorţul şi custodia copiilor lor fiind înlăturat din dosar.

Judecătorul desemnat să rezolve separarea lor și care este același care le celebrase şi căsătoria în Franţa în 2014 i-a acordat lui Brad Pitt custodia comună a copiilor lor. Zilele trecute, însă, o curte de apel din California a decis că a beneficiat financiar de pe urma unei colaborări separate cu avocaţii lui Brad Pitt fără să dezvăluie acest lucru, dând dreptate lui Jolie care susţinea că ar trebui să fie recuzat.

Decizia înseamnă că lupta pentru custodia celor cinci copii minori ai cuplului, care se apropia de sfârșit, ar putea începe de la zero. Judecătorul a decis deja că perechea a divorțat, dar a separat problemele legate de custodia copiilor.

La fel ca multe cupluri de vedete, Pitt și Jolie au ales să-și angajeze propriul judecător pentru a-și spori intimitatea în procedurile de divorț. „Decizia instanței de apel s-a bazat pe o problemă tehnică de procedură. Faptele nu s-au schimbat. Există o cantitate extraordinară de dovezi care i-au determinat pe judecător și pe numeroșii experți care au depus mărturie să ajungă la concluzia clară cu privire la ceea ce este în interesul superior al copiilor ”, a declarat reprezentantului lui Brad Pitt. „Vom continua să facem ceea ce este necesar din punct de vedere legal, pe baza constatărilor detaliate despre ceea ce este mai bine pentru copii.”

Angelina Jolie și Brad Pitt s-au cunoscut în 2004, pe platoul de filmare al peliculei Mr. and Mrs. Smith”, în care au jucat un cuplu. La acea vreme, Brad Pitt încă era căsătorit cu Jennifer Aniston.

Actorul în vârstă de 57 de ani a fost acuzat că l-a lovit pe unul dintre copiii săi într-un zbor din Franţa spre Los Angeles, cu puţin timp înainte ca soția sa să ceară divorţul, dar între timp a fost achitat de FBI şi de asistenţii sociali. În 2018, Jolie şi Pitt au ajuns la un acord de custodie pe cale amiabilă, care pare să se fi destrămat de atunci.

Termenii acordului nu au fost făcuţi publici, dar, potrivit presei americane, Brad Pitt a cerut custodia comună, în timp ce Jolie dorea custodia exclusivă.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Angelina Jolie l-a criticat pe judecătorul care decide aranjamentele de custodie cu Brad Pitt