Angelina Jolie l-a criticat pe judecătorul care decide aranjamentele de custodie cu Brad Pitt

De: Ana Obretin / 26.05.2021, 09:18
Angelina Jolie l-a criticat pe judecătorul care decide aranjamentele de custodie cu Brad Pitt

Angelina Jolie l-a criticat pe judecătorul care decide aranjamentele de custodie privind copiii pe care îi are cu Brad Pitt. Actrița susține că i s-a refuzat un proces echitabil atunci când judecătorul a decis să nu le permită copiilor să depună mărturie în acest caz.

Jolie și Pitt, unul dintre fostele cupluri de aur de la Hollywood, sunt divorțați din aprilie 2019, însă problemele legate de custodia a cinci dintre copiii lor nu au fost încă rezolvate. 

Angelina Jolie a încercat să ceară înlocuirea judecătorului John Ouderkirk din acest caz, declarând, luni, că acesta a refuzat să analizeze dovezile despre care actrița spune că sunt relevante pentru siguranța și bunăstarea copiilor, înainte de a emite o decizie. Totuși, în documentele depuse luni în instanță nu sunt detaliate aceste dovezi.

Actrița mai susține că judecătorul „nu a luat în considerare în mod adecvat” o reglementare din legislația din California care spune că este în detrimentul interesului superior al copilului dacă o persoană cu antecedente de violență domestică primește custodia.

În 2016, Jolie a cerut divorțul de Brad Pitt la câteva zile după ce s-au certat într-un avion privat care îi transporta pe ei și pe copiii lor din Franța către Los Angeles. Pitt a fost acuzat că a avut un comportament abuziv față de Maddox, fiul său care pe atunci avea 15 ani. Anchetele efectuate de oficialii de la serviciile de protecție a copilului și de FBI au fost închise, fără să fie depuse acuzații la adresa actorului. Avocatul lui Jolie a spus, la acea vreme, că actrița a cerut divorțul „pentru sănătatea familiei”.

În noile documente se spune că judecătorul „a refuzat să audă opinia adolescenților minori cu privire la experiențele, nevoile sau dorințele lor legate de custodie”. Potrivit legislației californiene, copiii cu vârsta de minimum 14 ani pot depune mărturie dacă doresc. Trei dintre cei șase copii ai fostului cuplu se încadrează în aceast categorie, Pax, în vârstă de 17 ani, Zahara, în vârstă de 16 ani, și Shiloh în vârstă de 14 ani. Cel mai mare, Maddox, are 19 ani și nu mai este inclus în decizia de custodie. Pitt și Jolie mai au gemeni de 12 ani, Vivienne și Knox.

La rândul lor, avocații lui Pitt au spus: „Ouderkirk a desfășurat o procedură extinsă în ultimele șase luni, într-un mod amănunțit și echitabil, și a ajuns la o tentativă de decizie după audierea experților și a martorilor”. În dosarul lui Pitt, judecătorul a constatat că mărturia lui Jolie „nu avea credibilitate în multe aspecte importante, iar ordinul de custodie existent între părți trebuie să fie modificat, în conformitate cu cererea domnului Pitt, în interesul copiilor”.

Nu este clar care este aranjamentul de custodie din prezent, pentru că instanța nu oferă detalii în acest sens. Când a început procesul de divorț, Pitt a solicitat custodie comună, iar Jolie a cerut custodie fizică primară – ceea ce înseamnă că cei mici vor locui mai mult de jumătate din timp cu ea.

Peter Harvey, avocat al lui Jolie care nu este implicat în proces, a declarat pentru Associated Press că acest caz a determinat-o pe Jolie să aibă un rol mai activ în schimbarea abordării legii cu privire la problemele de custodie, „pentru a se asigura că alte familii nu trec prin ce au trecut ei”.

Jolie, în vârstă de 45 de ani, și Pitt, de 57 de ani, au avut o relație de 12 ani. Erau căsătoriți de doi ani când Jolie a cerut divorțul. Ei au fost declarați divorțați în 2019, dar problemele legate de custodie și averea comună nu au fost încă rezolvate.