”Another Round”, de Thomas Vinterberg, proiecții în avanpremieră în cinema, în weekend

De: Ana Obretin / 04.03.2021, 11:27
”Another Round”, de Thomas Vinterberg, proiecții în avanpremieră în cinema, în weekend

”Another Round/ Încă un rând”, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg, cu Mads Mikkelsen în rolul principal, va avea un număr limitat de proiecții în avanpremieră în acest weekend în București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Happy Cinema), Iași (Cinema Ateneu), Craiova (Inspire Mercur și VIP Electroputere), Bacău (Happy Cinema), Buzău (Happy Cinema), Bistrița (Happy Cinema), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta by Cityplex) și Bârlad (Cityplex).

Desemnat filmul european al anului la European Film Awards, nominalizat la Globurile de Aur și aflat pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar, pelicula va fi lansată în cinematografele românești pe măsură ce acestea se vor redeschide.

Există o teorie care spune că ne-am naște cu o doză mică de alcool în sânge și că o stare de ebrietate modestă ne-ar deschide ochii către lumea din jurul nostru, diminuându-ne problemele și dezvoltându-ne creativitatea. Încurajați de această teorie, Martin și trei prieteni de-ai săi, toți profesori de liceu blazați, pornesc un experiment de a menține un nivel constant de alcoolemie în corp de-a lungul zilei. Dacă Churchill a câștigat cel de-al Doilea Război Mondial luptând prin aburi denși de alcool, cine știe ce ar putea face câteva guri pentru ei și elevii lor? Primele rezultate sunt îmbucurătoare, iar micul proiect al celor patru profesori se transformă într-un veritabil studiu academic. Însă, după un timp, unii dintre participanți văd un progres continuu, în timp ce alții o iau razna, potrivit unui comunicat remis Apropo de Bad Unicorn, distribuitorul filmului.

“Ideile sunt incontrolabile, ele vin către tine, nu le poţi planifica, nu iei ideile, ci ele vin, e ca atunci când te îndrăgosteşti, nu poţi controla asta, şi despre toate astea este filmul meu, despre lucrurile pe care nu le poţi avea tot timpul sub control”, spune Thomas Vinterberg

”Another Round / Încă un rând” a fost lansat la cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

CITEȘTE ȘI: Premiera „Monster Hunter”, cu Milla Jovovic, pe primul loc în box office-ul românesc  

Box office-ul european a înregistrat o scădere de 70,6% în 2020, din cauza pandemiei

Foto: Bad Unicorn