Antonio Banderas revine pe micile ecrane într-un miniserie despre un ucigaș în serie

De: Ana Obretin / 29.06.2021, 13:25
Antonio Banderas revine pe micile ecrane într-un miniserie despre un ucigaș în serie

Actorul spaniol Antonio Banderas se va întoarce pe micile ecrane, pentru a juca rolul jurnalistului italian Mario Spezi, în miniseria „The Monster of Florence”.

Producția are la bază bestsellerul „The Monster of Florence: A True Story”, lansat în 2008, scris de Mario Spezi împreună cu autorul american de ficțiune Douglas Preston. Volumul prezintă ancheta lor asupra unei serii celebre de crime săvârșite în Italia de la sfârșitul anilor 1960 până la mijlocul anilor 1980. Cei doi autori ai cărții de non-ficțiune au devenit ei înșiși parte a poveștii atunci când procuratura italiană a început să-i suspecteze că s-ar afla în spatele acelor crime.

„Cartea și serialul bazat pe ea spun povestea adevărată a căutării – și identificării – ucigașului și a interviului nostru înspăimântător cu acesta”, a spus Preston.

„Într-o întorsătură bizară de situație, Mario și cu mine am fost atrași într-o vendetta dureroasă de procuror, telefoanele noastre au fost ascultate, noi am fost urmăriți, amenințați de poliție, acuzați că participăm la ritualuri satanice – care au culminat cu arestarea lui Mario și punerea lui sub acuzare pe motiv că era Monstrul Florenței”, a mai spus acesta.

Scenariul miniseriei, care va avea șase episoade și va fi produsă de Studiocanal, este semnat cineaștii danezi Nikolaj Arcel („A Royal Affair”) și Anders Thomas Jensen („Riders of Justice”). 

Miniseria va fi filmată în Florența Sardinia și Toscana.

Antonio Banderas a jucat rolul lui Pablo Picasso în al doilea sezon al seriei „Genius” (2018). În prezent, actorul poate fi văzut pe marile ecrane în comedia de acțiune „The Hitman’s Wife’s Bodyguard”. De asemenea, el apare alături de Penelope Cruz în comedia spaniolă „Official Competition”, de Mariano Cohn și Gastón Duprat, potrivit The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: De ce a făcut-o să plângă Antonio Banderas pe Salma Hayek

Antonio Banderas are planuri cu pelerina lui Zorro

Antonio Banderas, recompensat cu premiul Goya pentru întreaga carieră

Foto: Profimedia Images