Antonio Banderas a descoperit elixirul tinereţii

De: Nicoleta Nicolae / 18.02.2013, 11:12
Antonio Banderas a descoperit elixirul tinereţii
Dacă e să îl privim cu atenţie, pare că starul a făcut un pact cu... timpul. La 52 de ani, arată foarte bine şi vine să ne dea reţeta tinereţii fără bătrâneţe. În plus, Antonio are şi câteva noutăţi pentru fanii săi. Detalii imediat!

Pentru început, aş vrea să ştiu care este rolul tău preferat din toate cele pe care le-ai avut în cariera ta de până acum?

Antonio Banderas: Oricare dintre cele şapte filme pe care le-am făcut alături de Pedro Almodolvar sunt preferatele mele. Apoi, mai sunt câteva personaje pe care le-am interpretat şi care deşi nu sunt la fel de profunde, mi-au adus simpatia multor fani, mai ales în rândul copiilor. Mi-a plăcut Zorro, şi Che din Evita pentru că mi-a oferit ocazia de a cânta şi ador o comedie muzicală.

Am înţele că mai ai câteva suprize pentru noi. Despre ce este vorba?

A.B.: Vă pregătesc ceva extrem de interesant şi de important pentru mine. O să îl joc pe Picasso. Este foarte entuziasmant pentru mine, pentru că s-a născut la doar câteva străzi de locul în care am crescut în Malaga şi a fost întotdeauna această umbră care m-a urmărit toată viaţa, unul dintre idolii mei. O să joc într-un film care se numeşte „33 de zile” şi care reprezintă povestea celor 33 de zile în care a pictat Guernica în timpul Războiului Civil din Spania. Avea relaţii puternice cu câteva femei şi în acelaşi timp se confruntă cu o mulţime de probleme atât personale cât şi politice. Se va filma în Paris începând cu luna ianuarie, cu un regizor spaniol absolut fabulos, pe numele sau Carlos Saura, alături de Vittorio Storaro care se va ocupa de imagine. Apoi, urmează o co-producţie alături de Melanie [Griffith] pentru un film intitulat „Automata” care vorbeşte despre conceptul de individualitate şi conştiinţă a roboţilor într-o lume post-apocaliptică.

Cum sunt rolurile care ţi se propun acum faţă de cele pe care le primeai la începutul carierei tale?

A.B.: Cred că depinde foarte mult şi de vârstă. Acum mi se propun mai mult roluri de tată. Am făcut un film acum doi ani, Black Glod, în care rolul fiicei mele era jucat de Freida Pinto. A fost devastant pentru mine că m-au chemat pentru rolul de tată. Mă tot întrebam cum s-a întâmplat asta. Am 52 de ani, asta s-a întâmplat.

În ciuda vârstei, trebuie să recunoaştem cu toţii că eşti într-o formă de zile mari. Cum reuşeşti? Ai un program de fitness pe care îl urmezi cu stricteţe pentru a te menţine în formă?

A.B.: Practic yoga de mai bine de 10 ani, în fiecare zi. În fiecare dimineaţă, la 6 dimineaţă îmi încep exerciţiile. În plus, alerg foarte mult, însă nu ridic greutăţi sau ceva de genul ăsta.

Ai şi o dietă specială pe care o respecţi în fiecare zi?

A.B.: Acum s-au mai schimbat lucrurile faţă de ceva timp în urmă. Mi-am schimbat dieta pentru a introduce mai multe legume. După ce termin cu yoga în fiecare dimineaţă, îmi prepar o cană mare de ceai alb şi îl las să îşi facă efectul vreo 15-20 de minute. După care mănânc alune, sau migdale şi un măr, sau o pară si cam atât pentru dimineaţă. Apoi din când în când mănânc nişte tofu pe parcursul zilei, până la cină. Mă simt mult mai sănătos acum că am renunţat la anumite mâncăruri. Nu mai mănânc carne roşie, nu beau lapte şi nu mai mănânc decât albuşul din ouă. Am eliminat orice produce colesterol. Mănânc tot ce este verde. Salată, ardei şi orice altceva la care te mai poţi gândi. Am o mică grădină acasă unde mi le cresc singur. Toate legumele pe care le mănânc sunt din propria mea producţie.

Antonio şi guma de mestecat

Ce te-a atras la noua campanie Orbit? Care a fost prima reacţie când ai primit propunerea de a face parte din ea?

A.B. : Am decis să accept propunerea de a face parte din campanie în primul rând petru că orice oportunitate de a juca un rol este extraordinară şi asta mi se oferea. Reclamele nu sunt un gen atât de simplu pe cât pare. Trebuie să fii foarte precis când prezinţi, trebuie să crezi în produs, dar şi în personajul căruia îi dai viaţă. În plus, în spatele acestui produs stă o companie care are o experienţă lungă ca o afacere de familie. Guma de mestecat, pentru mine, face parte dintr-o cultură pe care o îmbrăţişez. Am fost crescut în această cultură, guma de mestecat a fost prezentă pe marele ecran, iar câţiva dintre eroii mei din industria muzicală o susţineau, deci totul era ok. În plus, când am citit scriptul mi s-a părut foarte amuzant, mai ales pentru că interacţionez cu personaje fantastice, care în viaţa reală nu există

Tu consumi gumă de mestecat în mod frecvent?

Da, consum gumă de mestecat în mod regulat, pentru că este sănătos. Beneficiul din punct de vedere al sănătaţii orale este producerea salivei care ne scapă de bacteriile produse de resturile de mâncare din gură. E un obicei sănătos, dar şi foarte plăcut pentru ca ai de ales dintre o mulţime de arome şi îţi oferă un sentiment de prospeţime atât la nivelul gurii cât şi al nasului.

Care e aroma ta preferata?

Aroma preferata… e menta. Nu e doar prospeţimea pe care o aduce, sau cum îmi eliberează căile nazale pentru a putea respira mai bine, ci şi un efect psihologic pe care îl are asupra mea. Mă face să mă simt fresh. Când lucram pe Broadway, trebuia să cânt în fiecare seară, aşa că nu uitam niciodată să mestec gumă cu 5 minute înainte să urc pe scenă, pentru că îţi dă cu adevărat o senzaţie de libertate pentru a cânta şi a respira mai bine.

Care e povestea în spotul TV „Ia-ţi adio de la resturile de mâncare”? Descrie-ne rolul tău.

Tocmai ce am terminat de mâncat şi pun punct relaţiei mele cu mâncarea pe care abia am mâncat-o. Nu mai vreau să simt gustul neplăcut cauzat de resturile de mâncare. În reclamă, vorbesc cu personajele reprezentând resturile alimentare şi le spun că s-a terminat între noi şi că trebuie să merg mai departe. Apoi, scot pachetul de Orbit, iar ele dispar din viaţa mea. E o analogie draguţă cu o situaţie reală în care te desparţi de cineva.

Ideea generală a campaniei este „ia-ţi adio de la mâncare”. Ai avut parte de vreo despărţire pe care nu o să uiţi niciodată?

Eu sunt din sudul Spaniei. Am trăit acolo toată viaţa urmărind un vis care m-a adus în final la Hollywood. Însă pentru a face asta, a trebuit să mă despart de oraşul meu, de stilul meu de viaţă, de prieteni şi de familia mea. Înainte de a veni la Hollywood, m-am mutat întâi la Madrid, unde mi-am făcut noi prieteni cu care mă simţeam foarte bine. Apoi a trebuit să trec peste o nouă provocare şi m-am despărţit şi de Madrid, pentru a pleca spre un alt loc. Cred că aceste despărţiri au fost cele care m-au marcat cel mai mult.

Care personaj crezi că este cel mai bun actor?

Din nou, Gogoaşa. Pentru că Gogoaşa este rotund. În ciuda „găurilor” evidente în privinţa personalităţii sale. Însă poate ajunge să le compenseze dacă rămâne mai mult timp pe aici pe la Hollywood.

Cât ţi-a luat să te desparţi definitiv de Gogoaşă şi cum a reacţionat? Crezi că va apela la tabloide?

Nu ştiu ce să zic despre asta, însă guma de mestecat, care nu apare fizic ca şi personaj, însă este prezentă în spot, este atât de fresh încât a trebuit să mă despart de Gogoaşă. Îmi pare tare rău, sper că nu se va duce la National Enquirer.