Artista britanică Jane Birkin, victima unui accident cerebral

De: Ana Obretin / 06.09.2021, 17:30
Artista britanică Jane Birkin, victima unui accident cerebral

Actrița și cântăreața britanică Jane Birkin, în vârstă de 74 de ani, „a suferit o formă ușoară de accident vascular cerebral” în urmă cu câteva zile, a anunțat familia sa, explicând astfel faptul că aceasta nu va putea merge la Festivalul filmului american de la Deauville, Franța.

„Se descurcă bine, iar familia sa dorește să se respecte liniștea necesară convalescenței. Jane abia așteaptă să-și reîntânească publicul”, se arată în comunicat. 

Jane Birkin urma să prezinte la Festivalul de la Deauville filmul „Jane par Charlotte”, regizat de fiica ei Charlotte Gainsbourg și prezentat în această vară la Cannes, în afara competiției.

Născută pe 14 decembrie 1946, la Londra, Jane Birkin rămâne englezoaica preferată a francezilor, după ce a fost muza muzicianului Serge Gainsbourg.

„Când îi văd pe francezi ascultând melodii vechi de patruzeci de ani, știu că fac parte din istoria lor. Dar și ei fac parte din a mea”, a spus Birkin la lansarea, în 2018, a jurnalului ei, „Munkey diaries”. În această carte a vorbit deschis despre lupta lungă cu o leucemie, cu care a fost diagnosticată la sfârșitul anilor ’90.

Documentarul „Jane par Charlotte”, tandru și introspectiv, arată viața de zi cu zi a lui Jane Birkin, în casa ei din Bretania, pasiunea împărtășită fiicei sale pentru câini și abordează și subiectele dureroase ale absenței și bolii.

„Viața noastră este articulată în jurul morților”, a expus Charlotte Gainsbourg la Cannes, referindu-se la tatăl ei, Serge Gainsbourg, simbol al muzicii franceze care a murit în 1991, și la sora ei vitregă Kate Barry, fotografă și fiica compozitorului John Barry, care a murit în circumstanțe tragice la doar 46 de ani, în 2013.

La cele mai recente apariții publice ale sale, Jane Birkin, cunoscută și pentru duetul cu Gainsbourg „Je t’aime… moi non plus”, a părut a fi într-o formă excelentă, inclusiv la Cannes. 

CITEȘTE ȘI: Charlotte Gainsbourg: Portretul “nimfomanei” la maturitate

Charlotte Gainsbourg și Matt Dillon vor juca rolurile lui Simone de Beauvoir și al lui Nelson Algren în filmul „An Ocean Apart”

Foto: Profimedia Images