Astro, membru fondator UB40, a murit

De: Ana Obretin / 07.11.2021, 10:26
Astro, membru fondator UB40, a murit

Fostul membru al trupei UB40 Astro, pe numele real Terence Wilson, a murit după o scurtă boală, la vârsta de 64 de ani, a confirmat formația sa actuală.

„Ne simțim absolut devastați și cu inima frântă pentru că trebuie să vă anunțăm că iubitul nostru Astro a murit astăzi, după o foarte scurtă boală. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el”, se arată într-un mesaj publicat pe Twitter, citat de The Guardian.

Formația britanică UB40 s-a bucurat de un succes uriaș, cu peste 50 de piese în topurile de single-uri din Marea Britanie – inclusiv „Red Red Wine” și „(I Can’t Help) Falling in Love with You”. Grupul a vândut aproximativ 100 de milioane de albume în întreaga lume.

După ce au părăsit trupa, în 2013, Astro și foștii colegi Ali Campbell și Mickey Virtue s-au reunit într-un alt grup. Într-un interviu acordat The Guardian în luna mai, Astro a spus că, la momentul înființării, în 1978, trupa era vocea nemulțumirii informate a clasei muncitoare față de mai multe probleme politice și globale, El a spus: „Am trecut prin aceeași înșelăciune ca majoritatea oamenilor de culoare la sfârșitul anilor ’70”. El a amintit de o lege care permitea arestarea persoanelor considerate că acționează suspect, adesea sub pretexte rasiste. „Se întâmpla săptămânal. Ne-a fost mai greu să scriem cântece de dragoste decât versuri militante, pentru că era mult mai ușor să scrii despre lucruri la care ai fost martor sau despre care ai citit. Ni s-a părut firesc”, a mai spus acesta.

În august, saxofonistul și compozitorul UB40 Brian Travers a murit la vârsta de 62 de ani.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

Foto: Profimedia Images