„Autoportretul” lui Cobain, chitara lui Prince, la o licitație cu încasări de 5 milioane de dolari

De: Ana Obretin / 14.06.2021, 10:41

Un „autoportret” al lui Kurt Cobain, un pian al lui Elton John, o chitară care i-a aparținut lui Prince și mai multe alte obiecte au fost vândute la licitație în SUA, iar încasările totale s-au ridicat la 5 milioane de dolari.

Evenimentul, care s-a desfășurat de vineri până duminică și a fost organizat de casa Julien’s Auctions în Los Angeles, a pus peste o mie de obiecte la dispoziția fanilor unor legende ale muzicii mondiale, precum Eddie Van Halen, Alex Van Halen, The Beatles, Elvis Presley, Cher, Lady Gaga, Madonna, Jimi Hendrix, Bernie Taupin, Tom Petty, Tupac Shakur, Whitney Houston, The Doors și Little Richard.

Instrumente muzicale, suvenire, ținute și lucruri personale deținute și utilizate de artiști din toate genurile s-au numărat printre loturile scoase la licitație, scrie The Hollywood Reporter.

Astfel, un autoportret al lui Kurt Cobain, care a fost creat în timpul turneului promoțional al trupei din 1992 pentru albumul „Nevermind”, a fost vândut pentru 281.250 de dolari, în condițiile în care era estimat la 10.000 de dolari. O chitară Blue Cloud din 1994 comandată și deținută de Prince, estimată la 60.000 de dolari, a fost adjudecată pentru 281.250 de dolari, iar un pian roșu Yamaha Elton John Signature Series C-1 Baby Grand Piano, cu semnătura starului britanic, a fost vândut pentru 150.000 de dolari.

Pe de altă parte, versurile scrise de mână de Bernie Taupin pentru single-ul de succes al lui Elton John „Candle in the Wind” au fost vândute pentru 76.800 de dolari.

De asemenea, un tricoul negru o jacheta purtate de Cher ​​în videoclipul „If I Could Turn Back Time” au fost adjudecate pentru 115.200 de dolari. 

CITEȘTE ȘI: O pereche de pantofi sport a lui Kanye West, vândută la licitație la un preț record

Prima operă digitală a robotului umanoid Sophia este scoasă la licitație sub forma de NFT

Un ceas purtat de Roger Moore în filmul „Live And Let Die”, vândut la licitaţie cu 335.000 de euro

Foto: Profimedia Images