Baz Luhrmann va adapta filmul său „Australia”, cu Nicole Kidman, într-o miniserie, pentru Disney

De: Ana Obretin / 05.07.2022, 11:39
Baz Luhrmann va adapta filmul său

Cineastul Baz Luhrmann își va adapta filmul „Australia”, cu Nicole Kidman și Hugh Jackman în distribuție, într-o miniserie, pentru Disney.

Împărțită în șase episoade, miniseria intitulată „Faraway Downs” va cuprinde multe secvențe care nu au fost incluse în filmul lansat în 2008, un nou final, precum și o coloană sonoră extinsă.

CITEȘTE ȘI: 10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Un serial despre trupa irlandeză U2 este dezvoltat de J.J. Abrams pentru Netflix

Avort în cinema: 7 filme de (re)vizionat (VIDEO)

Deși încă nu a fost dezvăluită data de lansare, acest serial va fi difuzat pe platforma Hulu și pe Disney+.

„Practic, aveam de gând să iau noțiunea de stil epic și grandios din ‘Gone with the Wind’ („Pe aripile vântului”, n.r.) și să o întorc complet cu susul în jos. O modalitate de a folosi romantismul și drama epică pentru a evidenția rolul Primelor Națiuni (indigenii, n.r.) și cicatricea dureroasă care străbate istoria generațiilor furate ale Australiei”, a spus Baz Luhrmann într-o declarație transmisă de Deadline.

Vezi trailerul filmului „Australia”:

Sintagma „Generațiile furate” se referă la copiii aborigenilor și ai indigenilor din strâmtoarea Torres care au fost luați cu forța de la părinții lor de către Guvernul australian, între anii 1869 și 1969.

„În timp ce filmul ‘Australia’ avea o viață proprie, a existat un alt mod de a spune această poveste; cu straturi diferite, nuanțe și chiar răsturnări alternative pe care formatul serial ne-a permis să le explorăm”, a continuat regizorul, care tocmai și-a lansat cel mai recent film, „Elvis”, în cinematografe. „Conceput din același material, ‘Faraway Downs’ este o nouă interpretare a ‘Australia’ pe care publicul o poate experimenta”, a mai spus acesta.

CITEȘTE ȘI: Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

Foto: Profimedia Images