“Black Widow”, „Cruella” și alte câteva superproducții Disney și-au schimbat datele de lansare

De: Loredana Toma / 24.03.2021, 17:06
“Black Widow”,

Mai multe superproducții marca Disney, printre care se numără “Black Widow”, “Cruella”, “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, “Luca” au suferit, din nou, amânări ale datei de lansare.

Compania a anunțat că filmele “Black Widow” și “Cruella” vor fi lansate simultan pe platforma de streaming Disney Plus, cât și în cinematografe. Filmul “Cruella” va fi lansat pe 28 mai, așa cum era planificat inițial, însă premiera “Black Widow” va mai întârzia aproximativ două luni, noua dată de lansare fiind 9 iulie, în loc de 7 mai. Ambele vor fi disponibile, contra unui cost suplimentar de 30 de dolari, prin Premier Access, o strategie a Disney prin care abonații pot viziona filmele de acasă chiar în ziua lansării în cinematografe.

De asemenea, filmul “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, în care joacă și pugilistul devenit actor Florian Munteanu și care urma să apară la începutul lunii iulie, a fost amânat pentru 3 septembrie, în cinematografe. O altă schimbare vine pentru animația “Luca”, ce nu va mai fi lansat în cinematografe, ci exclusiv pe platforma Disney, pe 18 iunie, însă fără niciun cost suplimentar.

Câteva filme rămân, deocamdată, programate exclusiv pentru lansarea în cinema

În ciuda orientării masive către streaming-ul online, Disney va lansa câteva filme exclusiv în cinematografe, incluzând “Free Guy” (13 august), “The King’s Man”( 22 decembrie), “Deep Water” (14 ianuarie 2022) și “Death on the Nile” (11 februarie 2022).

Kareem Daniel, președintele departamentului de distribuție media și divertisment al platformei Disney, a precizat că acest anunț reflectă concentrarea companiei de a le oferi opțiuni diverse consumatorilor și servește ca o evoluție a preferințelor audienței lor.

“Faptul că înlesnim o strategie flexibilă de distribuție într-o piață dinamică reprezintă începutul revenirii din situația creată de pandemie și vom continua să căutăm opțiuni pentru a livra poveștile The Walt Disney Company familiilor din întreaga lume”, a precizat Kareem, potrivit Variety.

CITEȘTE ȘI: Finalul seriei “WandaVision” a blocat serverele Disney+ în SUA

Următorul serial din universul „Star Wars”, lansat pe Disney+ pe 4 mai

Disney, mesaj de avertizare pentru “The Muppet Show”, pentru promovare de stereotipuri negative

Foto: Profimedia Images