„Blonde”, filmul Netflix despre Marilyn Monroe, cu Ana de Armas, lansat anul viitor

De: Ana Obretin / 29.07.2021, 10:04

Filmul „Blonde”, inspirat din viața starului hollywoodian Marilyn Monroe, cu Ana de Armas în rolul principal, va fi lansat în 2022, a anunțat producătorul peliculei, Netflix.

Regizat de Andrew Dominik, care a și adaptat romanul omonim al lui Joyce Carol Oates, „Blonde” a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale acestui an. În curs de dezvoltare încă din 2010, proiectul a fost asociat cu actrițe precum Jessica Chastain și Naomi Watts. Directorul Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Fremaux, a declarat într-un interviu acordat platformei specializate Deadline că a propus ca „Blonde” să fie proiectat în afara competiției la ediția din acest an, dar Netflix a refuzat.

Actrița cubaneză Ana de Armas este una dintre vedetele în ascensiune la Hollywood în prezent și a avut deja roluri memorabile în „Blade Runner 2049” și „Knives Out”, pentru care a și primit o nominalizare la Globul de Aur. De asemenea, actrița joacă în noul film James Bond, „No Time to Die„. Filmul „Blonde” îi va mai avea în distribuție pe laureatul premiului Oscar Adrien Brody („Pianistul”), nominalizata la Emmy Julianne Nicholson („Mare of Easttown”, HBO) și pe premiatul cu Emmy Bobby Cannavale („Boardwalk Empire”). 

Filmul „Blonde” este produs de Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Tracey London, Brad Pitt și Scott Robertson. Nu a fost stabilită nicio dată oficială de lansare pentru acest lungmetraj.

„Blonde” este un roman istoric ce prezintă viața interioară a actriței Marilyn Monroe, iar autoarea, Joyce Carol Oates, spune că este o operă de ficțiune și nu trebuie să fie privită ca o biografie. Cartea, devenită bestseller în 2020, s-a aflat pe lista scurtă pentru premiul Pulitzer și National Book Award. 

CITEȘTE ȘI: Ben Affleck și Ana de Armas s-au despărțit

Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday, Mr President!”, una dintre imaginile simbol ale vedetei

Secretul siluetei lui Marilyn Monroe. Ce dietă urma cea mai frumoasă femeie din lume – FOTO

Foto: Profimedia Images